Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Wat Jezus Deed

Donderdag 29 februari 2024

 

Markus 15:36-39

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

.

.

.

.

 

Overdenking van vandaag:

Het is schrikkeldag! Dus we nemen een dagje vrij van het evangelie van Markus, om te praten over de schrijver, Johannes Markus. De Johannes Markus in het bijbelvers van vandaag is beter bekend als Markus. Hij wordt traditioneel gezien als de evangelist die verantwoordelijk is voor het evangelie van Markus.  

Markus ging met Paulus en Barnabas op zendingsreis, wat ook wel de eerste zendingsreis wordt genoemd. Toen het werk zwaar werd echter, had Markus het werk verlaten. Toen ze zich klaar maakten om terug te gaan en de recent opgerichte kerken te bezoeken en extra zendingswerk te doen, weigerde Paulus om Markus mee te nemen.  

Het grote verhaal dat wij leren van deze verschrikkelijke splitsing in het grote missie-team van Paulus en Barnabas is dat God verder werkte met de inzet van Paulus en Barnabas. In plaats van een missie-team, waren er nu twee.  

Barnabas hielp Markus terug te halen en Paulus ging verder met een andere gepassioneerde en gedreven jonge man in het werk en de missies. Tegen het einde van het leven van Paulus, vroeg Paulus om met hem te zijn.  

God heeft dus in hun leven gewerkt en bracht zowel harmonie als extra missie-kracht, wat op andere wijze een menselijke tragedie zou kunnen zijn. Het evangelie van Markus is de grote herinnering. De herinnering dat we allemaal een tweede kans nodig hebben, en in Jezus krijgen we het!

 

Gebed:

Vader, ik dank dat u ons kleine gebekvecht neemt en er iets goeds van maakt.  

Help me om als Barnabas te zijn en diegenen te helpen die zich ontmoedigd en verslagen voelen. Help me te zijn als Paulus en hen opnieuw te verwelkomen die zich hebben bewezen na falen en zelfs degenen die proberen te herstellen van mislukking. Geeft u mij het juiste gevoel voor evenwicht en de juiste rol die ik moet vervullen waartoe u mij geroepen heeft in uw plan voor uw mensen.  

In Jezus' naam. Amen.

 

Contekst: Markus 15:36-39

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

.

.

.

.

 

Lees deze Wat Jezus deed in:
- Engels

 

Vorige Wat Jezus Deed

28 februari 2024 Markus 4:12-13
27 februari 2024 Markus 4:10-11
26 februari 2024 Markus 4:3-9
25 februari 2024 Markus 4:1-2
24 februari 2024 Markus 3:31-35
23 februari 2024 Markus 3:28-30
22 februari 2024 Markus 3:22-27
 

Home