Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 26 september 2026

 

HebrŽen 10:30-31

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want wij kennen Hem, Die gezegd heeft: Mijn is de wraak, Ik zal het vergelden, spreekt de Heere. En wederom: De Heere zal Zijn volk oordelen. Vreselijk is het te vallen in de handen des levenden Gods." (Heb 10:30-31 STV)

"We weten toch wie gezegd heeft: Ik zal wraak nemen, ik zal vergelden. En ook: De Heer zal rechtspreken over zijn volk. Het is iets verschrikkelijks, te vallen in de handen van de levende God!"

"Want wij weten, wie gezegd heeft: Mij komt de wraak toe, Ik zal het vergelden! En wederom: De Here zal zijn volk oordelen. Vreselijk is het, te vallen in de handen van de levende God!"

"We kennen immers degene die gezegd heeft: 'Het is aan mij om te wreken, ik zal vergelden, 'en ook: 'De Heer zal oordelen over zijn volk.' Huiveringwekkend is het te vallen in de handen van de levende God!"

"Wij weten dat God gezegd heeft: "Ik zal wraak nemen. Ik zal het kwaad vergelden." En Hij heeft ook gezegd: "Ik zal rechtspreken over mijn volk." Het is verschrikkelijk om te vallen in de handen van de levende God."

 

Overdenking van vandaag:

God haat onrecht, oneerlijkheid, wreedheid en mishandeling. In een wereld waar de gulzige, de moordenaar, de dief, de verkrachter, de overvaller ... met hun schaamteloze en verachtelijk gedrag vrijuit gaan, is God de ultieme garantie dat gerechtigheid zal worden uitgevoerd en dat de goddelozen niet zullen zegevieren.  

Terwijl zij die Jezus liefhebben en dienen naar zijn terugkeer met vreugdevolle verwachting uitzien, zullen zij die kwaad en verachtelijk zijn ontdekken wat een vreselijke ding het is om in Gods handen te komen.

 

Gebed:

Heilige en Rechtvaardige God, mijn hemelse Vader, ik ben zowel ongemakkelijk en getroost door te weten dat u recht zult doen aan degenen die met geweld de onschuldigen, zwakken, hulpelozen, kansarmen en zieken hebben misbruikt. Ik wil niemand verloren zien gaan. Maar ik wil ook niet dat slechte mensen diegene schaden die goed en lief en godvrezend zijn. Geef me de moed om tussen het kwaad van mijn wereld en de prooi te staan. Door zijn genade en overwinning over zonde en dood, bid ik in de heilige naam van Jezus. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

25 september 2026 1 Johannes 2:1
24 september 2026 HebrŽen 10:35-36
23 september 2026 Romeinen 5:3-4
22 september 2026 Romeinen 15:7
21 september 2026 2 KorinthiŽrs 13:14
20 september 2026 JoŽl 2:23
19 september 2026 EfeziŽrs 4:29
 

Home