Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 23 september 2026

 

Romeinen 5:3-4

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En niet alleenlijk [dit], maar wij roemen ook in de verdrukkingen, wetende, dat de verdrukking lijdzaamheid werkt; En de lijdzaamheid bevinding, en de bevinding hoop;" (Ro 5:3-4 STV)

"En dat niet alleen! We beroemen ons er ook op als we verdrukt worden. Want we weten dat verdrukking volharding brengt, en volharding brengt kracht, en kracht brengt hoop."

"En niet alleen [hierin], maar wij roemen ook in de verdrukkingen, daar wij weten, dat de verdrukking volharding uitwerkt, en de volharding beproefdheid, en de beproefdheid hoop;"

"En dat niet alleen, we prijzen ons zelfs gelukkig onder alle ellende, omdat we weten dat ellende tot volharding leidt, volharding tot betrouwbaarheid, en betrouwbaarheid tot hoop."

"Maar dat is niet het enige waarover wij zo blij zijn. Wij zijn ook nog blij als wij het moeilijk hebben, want wij weten dat wij daardoor leren vol te houden. Als wij volhouden, doorstaan wij de proef. En als wij de proef doorstaan, wordt onze hoop sterker."

 

Overdenking van vandaag:

Ik herinner me de oude zin van Corrie ten Boom: "Dank God voor de vlooien." De vlooien hielden de Duitse soldaten buiten de barakken in het Joodse concentratiekamp waar zij was opgesloten. Hierdoor kon ze degenen die werden vervolgd verzorgen en bezoeken. Daar kon ze Jezus laten zien en delen. Zelfs in het ergste lijden kan God zegeningen brengen door degenen die weten dat het doel van het leven geestesgesteldheid is, niet geduld.

 

Gebed:

Almachtige God, ik beken dat ik ongeduldig en gefrustreerd word door moeite, pijn en lijden. Geef mij alstublieft meer compassie en leer mij beter luisteren om te horen, zodat ik degenen zal kunnen zegenen die uw liefde en genade nodig hebben. Geef me de kracht om vreugde te vinden in de moeilijkheden van het doorbreken van de barričres die Satan op de weg plaatst om anderen van Jezus vandaan te houden. In de Heilands naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

22 september 2026 Romeinen 15:7
21 september 2026 2 Korinthiėrs 13:14
20 september 2026 Joėl 2:23
19 september 2026 Efeziėrs 4:29
18 september 2026 Filippensen 2:3-4
17 september 2026 Efeziėrs 5:8
16 september 2026 Jakobus 3:13
 

Home