Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 20 september 2026

 

JoŽl 2:23

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En gij, kinderen van Sion! verheugt u en zijt blijde in den HEERE, uw God; want Hij zal u geven dien Leraar ter gerechtigheid; en Hij zal u den regen doen nederdalen, den vroegen regen en den spaden regen in de eerste [maand]." (Joe 2:23 STV)

"Inwoners van Sion, wees blij en verheug je, de Heer, jullie God, geeft jullie leraars die jullie op de goede weg zullen houden, en hij geeft jullie regen in de herfst en in de lente, net als vroeger."

"En gij, kinderen van Sion, juicht en verheugt u in de HERE, uw God, want Hij geeft u de leraar ter gerechtigheid; ja, regenstromen laat Hij voor u nederdalen, vroege regen en late regen, zoals voorheen."

"En jullie, kinderen van Sion, wees blij en barst uit in gejubel om de HEER, jullie God, want hij geeft regen om je te verkwikken, hij laat de regen overvloedig op je neerdalen, vroege regen en late regen, elk op de juiste tijd."

"Wees blij, inwoners van Jeruzalem, en verheug u in de HERE, uw God. Hij geeft u weer de heilzame regen als teken van Zijn vergeving. Net als vroeger zal Hij zowel de voorjaars als de najaarsregens laten vallen."

 

Overdenking van vandaag:

"The prayers go up and the blessings come down..." (De gebeden gaan omhoog en de zegeningen dalen neer ...) De woorden van dit kinderlied zijn slechts half waar, want God geeft vaak zijn zegen zelfs wanneer wij niet bidden. Maar net zoals wij de bijzondere geur liefhebben die wordt geleverd door een regen die een droogte verbreekt, houdt God van de geur van de vreugde van zijn kinderen, vooral wanneer hij de bron is van het genot!

 

Gebed:

Heilige God en liefdevolle Vader, u bent mijn grote vreugde. Wanneer alle anderen falen, bent u nog steeds God. U bent mijn rots en fort, u bent mijn liefdevolle herder en u bent mijn vaste berg die niet kan schudden of verplaatst kan worden. Uw zegeningen en genade dalen op mij neer en vullen mij met vreugde. Ik kan niet wachten tot de dag dat ik u zal zien en het genot zal hebben voor altijd in uw aanwezigheid te zijn. Tot dan, zal ik vreugde vinden in hoop. In Jezus' glorieuze naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

19 september 2026 EfeziŽrs 4:29
18 september 2026 Filippensen 2:3-4
17 september 2026 EfeziŽrs 5:8
16 september 2026 Jakobus 3:13
15 september 2026 1 Johannes 4:16
14 september 2026 Filippensen 2:1-2
13 september 2026 1 Petrus 3:8
 

Home