Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 13 september 2026

 

1 Petrus 3:8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En eindelijk, zijt allen eensgezind, medelijdend, de broeders liefhebbende, met innerlijke barmhartigheid bewogen, vriendelijk;" (1Pe 3:8 STV)

"Kortom, wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees hartelijk en bescheiden."

"Ten slotte, weest allen eensgezind, medelijdend, hebt de broeders lief, weest barmhartig en ootmoedig,"

"Tot slot vraag ik u: Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn."

"Als wij dit alles samenvatten, betekent dit dat allen één van hart en ziel moeten zijn. Leef met elkaar mee en houd van elkaar."

 

Overdenking van vandaag:

Eenheid en harmonie zijn geen ongeluk! Ze gebeuren door streven en onderwerping. Maar meer dan enkel posities van "het zijn", zijn zij door God bevolen.  

Hoe bereiken we eenheid en harmonie? Petrus herinnert ons dat we 3 verplichtingen moeten hebben in onze levensstijl van onze "kerk" - 1) actief het verdriet en de zorgen delen van de mensen die treuren; 2) van elkaar houden zoals een gezond gezin lief heeft en elk lid waarderen, en 3) toon eerder mededogen dan arrogantie als we ons bezighouden met het falen van anderen wat ons pijn doet, erkennend dat wij ook kwetsbaar zijn voor zonde en het kwetsen van degenen van wie we houden.

 

Gebed:

Vader, ik beken dat ik mijn eigen overgevoelige zelf geschaad heb laten worden en gereageerd heb met pietluttigheid toen mijn broers en zusters in Christus mij niet behandelden zoals ik vond dat ik verdiende.
Ik weet dat Jezus zo ruw en beschamend behandeld werd door degenen die hij creëerde en dus zou ik niet verbaasd zijn als dingen niet altijd goed voor me verlopen. Maar Vader, help mij alstublieft te weten wanneer ik degenen die mij kwetsten kan uitdagen met een liefdevolle confrontatie en wanneer ik de stekeligheden moet negeren en help me een manier te vinden om hen te dienen: er is een diepe wond die hen kreupel gemaakt heeft in hun leven.
Vader, laat mij een instrument zijn van uw vrede, harmonie, genade en eenheid. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 september 2026 Filippensen 4:4
11 september 2026 Psalm 121:1-2
10 september 2026 Jesaja 46:4
9 september 2026 Titus 2:2
8 september 2026 Psalm 143:10
7 september 2026 Kolossensen 1:28
6 september 2026 Johannes 14:23
 

Home