Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 11 september 2026

 

Psalm 121:1-2

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Een lied Hammaaloth. Ik hef mijn ogen op naar de bergen, vanwaar mijn hulp komen zal. Mijn hulp is van den HEERE, Die hemel en aarde gemaakt heeft." (Ps 121:1-2 STV)

"Een pelgrimslied. Ik kijk naar de bergen. Vanwaar zal er hulp voor mij komen? Te hulp komt mij de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft."

"Een bedevaartslied. Ik hef mijn ogen op naar de bergen: vanwaar zal mijn hulp komen? Mijn hulp is van de HERE, die hemel en aarde gemaakt heeft."

"Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen, van waar komt mijn hulp? Mijn hulp komt van de HEER die hemel en aarde gemaakt heeft."

"Een bedevaartslied. Ik kijk omhoog naar de bergen. Waar vandaan kan ik hulp verwachten? De HERE helpt mij. Hij heeft immers de hemel en de aarde gemaakt?"

 

Overdenking van vandaag:

In een wereld van verrassende schoonheid en een universum van oogverblindende verscheidenheid, hoort ons hart getrokken te worden, terug naar Degene die het gemaakt heeft en het nu ondersteunt. Hij kent ons en zal ons helpen als we willen en als we geloven wat hij heeft geprobeerd te zeggen op zo veel manieren: "Ik hou van je als mijn kind en ik geef echt om jou, wat er met je gebeurt en de mensen van wie je houdt."

 

Gebed:

Almachtige Schepper, Majestueuze Architect en Eeuwige Ingenieur, het verbijstert me absoluut en het schept me behagen om te weten dat u voor mij zorgt. Met al de dingen van dit enorme belang, vind ik uw wens om mij te kennen en van me te houden ontzagwekkend en geeft het me zekerheid. Vandaag zal ik aanbidden, werken en getuigen, bewust zijnde van uw aanwezigheid en zorg. Dank u Vader, in Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

10 september 2026 Jesaja 46:4
9 september 2026 Titus 2:2
8 september 2026 Psalm 143:10
7 september 2026 Kolossensen 1:28
6 september 2026 Johannes 14:23
5 september 2026 Matthëus 28:18-20
4 september 2026 2 Timothëus 1:13-14
 

Home