Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 29 maart 2024

 

Johannes 3:28-29

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Gijzelven zijt mijn getuigen, dat ik gezegd heb: Ik ben de Christus niet; maar dat ik voor Hem heen uitgezonden ben. Die de bruid heeft, is de bruidegom, maar de vriend des bruidegoms, die staat en hem hoort, verblijdt zich met blijdschap om de stem des bruidegoms. Zo is dan deze mijn blijdschap vervuld geworden." (Joh 3:28-29 STV)

"Jullie waren er zelf getuige van dat ik zei: Ik ben de Christus niet, ik ben alleen maar voor hem uit gezonden. Wie de bruid heeft, is de bruidegom; de vriend van de bruidegom die erbij is en naar hem luistert, is blij als hij de stem van de bruidegom hoort. Zo blij ben ik ook, volmaakt blij."

"Gij kunt zelf van mij getuigen, dat ik gezegd heb: Ik ben de Christus niet, maar ik ben voor Hem uit gezonden. Die de bruid heeft, is de bruidegom; maar de vriend van de bruidegom, die erbij staat en naar hem luistert, verblijdt zich met blijdschap over de stem van de bruidegom. Zo is dan deze mijn blijdschap vervuld."

"Jullie kunnen van mij getuigen dat ik gezegd heb: "Ik ben de messias niet, maar ik ben voor hem uit gezonden." De bruidegom krijgt de bruid; de vriend van de bruidegom staat te luisteren en is blij dat hij de stem van de bruidegom hoort. Dat vervult mij met grote vreugde."

"Jullie hebben mij steeds horen zeggen dat ik niet de Christus ben, maar dat God mij voor Hem uit gestuurd heeft. De bruid is van de bruidegom. En de vriend van de bruidegom is blij als hij de stem van de bruidegom hoort. Daarom ben ik blij als de mensen naar Hem toegaan."

 

Overdenking van vandaag:

Johannes de Doper is een fantastisch voorbeeld van een dienaar. Hij leidde zijn leven voor één belangrijk en overheersend doel - het voorbereiden van anderen om Jezus Christus als Heer te erkennen, te verwelkomen en te volgen.  

Kun jij je een groter doel voor jouw leven indenken? Laten we zodanig leven dat wanneer onze laatste dagen naderen, we ook kunnen zeggen, "Deze vreugde is van mij, en het is nu voltooid."

 

Gebed:

Heilige en Rechtvaardige Vader, gebruik me alstublieft om anderen voor te bereiden om Jezus te kennen en te ontvangen. In de naam van mijn Heer, Jezus van Nazareth, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

28 maart 2024 Deuteronomium 3:27b-28
27 maart 2024 Romeinen 3:27-28
26 maart 2024 Galaten 3:26-27
25 maart 2024 Daniël 3:25
24 maart 2024 Galaten 3:24
23 maart 2024 Romeinen 3:23-24
22 maart 2024 Lukas 3:22
 

Home