Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 4 september 2026

 

2 TimothŽus 1:13-14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Houd het voorbeeld der gezonde woorden, die gij van mij gehoord hebt, in geloof en liefde, die in Christus Jezus is. Bewaar het goede pand, dat [u] toebetrouwd is, door den Heiligen Geest, Die in ons woont." (2Ti 1:13-14 STV)

"Houd als leidraad de gezonde woorden vast die ik je geleerd heb, leef in het geloof en de liefde, in verbondenheid met Christus Jezus, en bewaar de schat die je is toevertrouwd veilig, met de hulp van de heilige Geest die in ons woont."

"Neem tot voorbeeld de gezonde woorden, die gij van mij gehoord hebt, in het geloof en de liefde, die in Christus Jezus is. Bewaar door de Heilige Geest, die in ons woont, het goede, dat u is toevertrouwd."

"Neem als richtsnoer de heilzame woorden die je van mij hebt gehoord, houd vast aan het geloof en aan de liefde die in Christus Jezus zijn. Bewaar door de heilige Geest, die in ons woont, het goede dat je is toevertrouwd."

"Houd vast aan de waarheden die ik je geleerd heb; de waarheden over het geloof en de liefde die Christus Jezus geeft. Waak over de schat die de Heilige Geest, Die in ons woont, ons heeft gegeven."

 

Overdenking van vandaag:

We leven in een wereld vol van sleutels, sloten, alarm- en beveiligingssystemen. Paulus' woorden horen niet als een verrassing tot ons te komen. Wij beschermen de dingen die het meest waardevol voor ons zijn. Wat is meer kostbaar voor ons dan de waarheid van Gods reddende genade in het evangelie?  

Gelukkig heeft God ons allemaal voorgeprogrammeerd met een beveiligingssysteem ter bescherming van die ongelooflijk kostbare hoop. Dit beveiligingssysteem leeft in ons. Het is de Heilige Geest.

 

Gebed:

Help mij God, om niet uw waarheid met bureaucratie in gevaar te brengen. Ik wil leven en anderen laten zien hoe je een heilig leven hoort te leven. Ik wil uw genade en barmhartigheid met hen delen. Maar vooral Vader, wil ik dat ze samen met mij Jezus verwelkomen wanneer hij terugkomt. Geef mij alstublieft kracht door uw Geest om door leugens en fouten heen te zien zodat ik uw waarheid kan beschermen en uw waarheid kan naleven. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 september 2026 Jesaja 48:17
2 september 2026 Psalm 119:64
1 september 2026 Spreuken 22:6
31 augustus 2026 Psalm 95:6-7
30 augustus 2026 EfeziŽrs 2:19
29 augustus 2026 Galaten 3:28
28 augustus 2026 Johannes 6:29
 

Home