Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 3 september 2026

 

Jesaja 48:17

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Alzo zegt de HEERE, uw Verlosser, de Heilige Israels: Ik ben de HEERE, uw God, Die u leert, wat nut is, Die u leidt op den weg, [dien] gij gaan moet." (Jes 48:17 STV)

"De heilige God, de Heer die IsraŽl heeft vrijgekocht, hij zegt: 'Ik ben de Heer, jullie God, ik leer jullie wat heilzaam is, ik wijs jullie de juiste weg."

"Zo zegt de HERE, uw Verlosser, de Heilige Israels: Ik ben de HERE, uw God, die u leert, opdat het u welga; die u de weg doet betreden, die gij moet gaan."

"Dit zegt de HEER, je bevrijder, de Heilige van IsraŽl: Ik ben de HEER, jullie God, die jullie onderricht in je eigen belang, die jullie leidt op de weg die je gaat."

"De HERE, uw verlosser, de Heilige van IsraŽl, zegt: Ik ben de HERE, uw God, Die u voor uw eigen bestwil straft en Die u de paden wijst waarlangs u moet lopen."

 

Overdenking van vandaag:

Soms verlang ik naar de wolk van vuur in de nacht en de wolk overdag om mij te leiden als ik mijn weg ga in deze wereld, zoals de IsraŽlieten een wolk hadden tijdens hun omzwervingen in de wildernis. 

Maar ik word herinnerd aan Gods blijvende aanwezigheid in de Geest en zijn belofte om me nooit in de steek te laten. Ik geloof dat als ik zijn glorie zoek, hij mij zal krijgen waar ik hoor te zijn om zijn wil te doen en mij zegent op manieren waar ik het meeste voordeel van heb in dit leven en het leven hierna.

 

Gebed:

Hemelse Vader, leid me naar de plaatsen waar u wilt dat ik ben, naar de taken waarin u wilt dat ik zal dienen en naar de mensen die u wilt dat ik aanraak. Gebruik mijn hart om uw werk te doen en laat me nooit uw komende glorie uit het oog verliezen. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

2 september 2026 Psalm 119:64
1 september 2026 Spreuken 22:6
31 augustus 2026 Psalm 95:6-7
30 augustus 2026 EfeziŽrs 2:19
29 augustus 2026 Galaten 3:28
28 augustus 2026 Johannes 6:29
27 augustus 2026 Jesaja 26:3
 

Home