Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 30 augustus 2026

 

EfeziŽrs 2:19

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Zo zijt gij dan niet meer vreemdelingen en bijwoners, maar medeburgers der heiligen, en huisgenoten Gods;" (Efe 2:19 STV)

"U bent dus niet langer vreemdelingen die geen rechten hebben, maar medeburgers van het volk van God, leden van zijn familie."

"Zo zijt gij dan geen vreemdelingen en bijwoners meer, maar medeburgers der heiligen en huisgenoten Gods,"

"Zo bent u dus geen vreemdelingen of gasten meer, maar burgers, net als de heiligen, en huisgenoten van God,"

"Voor God bent u nu geen vreemdelingen of buitenlanders meer; nee, u hebt dezelfde rechten als de Joodse christenen. U hoort nu ook bij het volk van God, bij Zijn gezin."

 

Overdenking van vandaag:

Degenen onder ons die al een lange tijd christen zijn, vergeten soms dat we geen aanspraak of recht hebben op de genade die wij gekregen hebben. Als we het gevoel hebben dat we het verdienen, dat het van ons is door recht, is het niet langer genade en leven we er niet meer in. Een deel van Gods gezin zijn, is genade.  

Voor de Heilige die het bestaan in het universum sprak (waarin we een submicroscopische spikkeltje zijn) is genade simpelweg en magnifiek een geschenk van de Ene die weet hoe te delen en lief te hebben op een manier die we ons zelfs niet kunnen voorstellen.

 

Gebed:

Voor de ongelofelijke en grenzeloze liefde die u mij hebt gegeven, almachtige God, kan ik alleen maar op mijn knieŽn vallen en u danken. Uw macht is buiten mijn besef. Uw ontzagwekkende heiligheid is buiten mijn begrip. Toch is uw oneindige genade van mij dankzij uw liefde die u zoveel kost. Dank u wel. Meer dan een miljoen keer zeg ik "Dank u wel!" In de naam van Jezus, mijn Heer. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

29 augustus 2026 Galaten 3:28
28 augustus 2026 Johannes 6:29
27 augustus 2026 Jesaja 26:3
26 augustus 2026 Romeinen 12:4-5
25 augustus 2026 Psalm 119:165
24 augustus 2026 Psalm 116:1-2
23 augustus 2026 Psalm 94:18-19
 

Home