Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 28 maart 2024

 

Deuteronomium 3:27b-28

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Klim op de hoogte van Pisga, en hef uw ogen op naar het westen, en naar het noorden, en naar het zuiden, en naar het oosten, en zie toe met uw ogen; want gij zult over deze Jordaan niet gaan. Gebied dan Jozua, en versterk hem, en bekrachtig hem; want hij zal voor het aangezicht van dit volk henen overgaan, en zal hun dat land, dat gij zien zult, doen erven." (De 3:27-28 STV)

[Kijk uit over het land] "Geef je ogen goed de kost, want jij mag de Jordaan niet oversteken. Draag de leiding over aan Jozua, bereid hem voor op zijn taak en spreek hem moed in. Hij is geroepen om aan het hoofd van dit volk de Jordaan over te steken en hun dat land in bezit te geven. Jij zult het slechts vanuit de verte zien.'"

"de Jordaan hier zult gij niet overtrekken. Maar geef Jozua uw bevelen, sterk hem en bemoedig hem, want hij zal aan de spits van dit volk naar de overzijde trekken en dit het land doen beerven, dat gij zult zien."

"Kijk goed om je heen, want je zult de Jordaan niet oversteken. Draag het bevel over aan Jozua en bereid hem voor op zijn taak. Hij zal het volk voorgaan en hun het land in bezit geven dat jij zult zien liggen.'"

"'klim naar de top van de berg Pisga vanwaar u elke richting kunt uitkijken, dan zult u het land in de verte zien liggen. Maar u zelf mag de Jordaan niet oversteken. Bereid Jozua voor, zodat hij u kan opvolgen en bemoedig hem, want hij moet het volk naar de overkant leiden om het land te veroveren dat u vanaf de bergtop zult zien.'"

 

Overdenking van vandaag:

Mozes leidde het volk IsraŽl Egypte uit en leidde het volk in de wildernis, maar kwam het beloofde land niet binnen vanwege zijn zonde. Toch, in al die jaren, verzorgde en bereidde Mozes degene die zou doen wat hij niet kon doen. Deze persoon was Jozua.  

Wie ben jij aan het trainen, vormen, aanmoedigen, motiveren en oproepen om te doen wat jij niet zal kunnen doen? Welke opvolger zal jouw dromen verder nemen dan jij kan doen? Wie is jouw Jozua?

 

Gebed:

Heilige en Rechtvaardige God, leid me alstublieft naar de mensen met wie u wilt dat ik mijn leven deel en aan wie ik uw erfenis van geloof doorgeef. Open mijn ogen om hen te zien. Geef mij kracht om mijn leven eerlijk te leven en vastberaden vůůr hen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

27 maart 2024 Romeinen 3:27-28
26 maart 2024 Galaten 3:26-27
25 maart 2024 DaniŽl 3:25
24 maart 2024 Galaten 3:24
23 maart 2024 Romeinen 3:23-24
22 maart 2024 Lukas 3:22
21 maart 2024 Romeinen 3:21-22
 

Home