Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 24 augustus 2026

 

Psalm 116:1-2

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ik heb lief, want de HEERE hoort mijn stem, mijn smekingen; Want Hij neigt Zijn oor tot mij; dies zal ik [Hem] in mijn dagen aanroepen." (Ps 116:1-2 STV)

"De Heer heb ik lief! Hij heeft mij gehoord toen ik om hulp smeekte, hij heeft geluisterd toen ik hem riep!"

"Ik heb de HERE lief, want Hij hoort mijn stem, mijn smekingen. Want Hij heeft zijn oor tot mij geneigd, daarom zal ik mijn leven lang [tot Hem] roepen."

"De HEER heb ik lief, hij hoort mijn stem, mijn smeken, hij luistert naar mij, ik roep hem aan, mijn leven lang."

"Ik houd zoveel van de HERE; altijd hoort Hij mij als ik mij smekend tot Hem richt. Hij wil ook graag naar mij luisteren; daarom zal ik nooit nalaten Hem aan te roepen."

 

Overdenking van vandaag:

De liefde, aanwezigheid en nabijheid van de Heer begrijpen, zou ons ertoe moeten leiden hem te dienen en onze relatie met hem te versterken. Hoewel we God liefhebben om vele redenen, willen we vandaag onze liefde aan hem tonen vooral voor zijn persoonlijke zorg voor ons.  

In een wereld waar belangrijke mensen weigeren tijd door te brengen met degenen die "onder" hen zijn, zijn we echt gezegend met een God die niet vergelijkt, die luistert naar elk huilen, die onze eigen aparte stem herkent en zijn oor afstemt om elk gefluister van ons te horen. Ja! Ik zal hem roepen, hem prijzen, hem danken, hem bekennen en met hem spreken zo lang als ik leef!

 

Gebed:

Vader, u kent elke haar op mijn hoofd en elke gedachte aan mijn hart. Dank u voor het horen van mijn gebeden. Dank u voor de beantwoording van zo veel ervan met het antwoord dat ik zocht bij u. Geef me geduld wanneer ik niet uw hand zie in de andere antwoorden die niet zo snel komen of niet het resultaat bevatten waarvoor ik vroeg. Ik geloof en vertrouw erop dat u er bent en ten goede voor mij werkt, zelfs wanneer ik het niet kan zien. Ik geloof dat u altijd antwoord geeft tot uw glorie en mijn beste belang. Maar alstublieft, Vader, versterk mijn geloof zo dat ik nooit mijn vertrouwen en geloof in u zal verliezen. In de naam van Jezus vraag ik het. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

23 augustus 2026 Psalm 94:18-19
22 augustus 2026 Romeinen 8:32
21 augustus 2026 Psalm 42:8
20 augustus 2026 Psalm 16:8
19 augustus 2026 1 Johannes 5:12
18 augustus 2026 Filippensen 1:21
17 augustus 2026 2 Korinthiėrs 10:17-18
 

Home