Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 27 maart 2024

 

Romeinen 3:27-28

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Waar is dan de roem? Hij is uitgesloten. Door wat wet? Der werken? Neen, maar door de wet des geloofs. Wij besluiten dan, dat de mens door het geloof gerechtvaardigd wordt, zonder de werken der wet." (Ro 3:27-28 STV)

"Is er dan nog reden om zich te beroemen? Uitgesloten! En waardoor dan? Doordat we de wet onderhouden? Nee, doordat het op geloven aankomt! Want we zijn van oordeel dat God de mens rechtvaardigt omdat hij gelooft, en niet omdat hij de wet onderhoudt."

"Waar blijft het roemen dan? Het is uitgesloten. Door welke wet? Der werken? Neen, maar door de wet van geloof. Want wij zijn van oordeel, dat de mens door geloof gerechtvaardigd wordt, zonder werken der wet."

"Kunnen wij ons dan nog ergens op laten voorstaan? Dat is uitgesloten. En door welke wet komt dat? Door de wet die eist dat u hem naleeft? Nee, door de wet die eist dat u gelooft. Ik heb u er immers op gewezen dat een mens wordt vrijgesproken door te geloven, en niet door de wet na te leven."

"Waarop kunnen wij ons dan nog beroemen? Nergens op! Waarom niet? Omdat we niet met God in het reine kunnen komen door ons aan de wet te houden. Wij komen met God in het reine door op Jezus te vertrouwen en niet door stipt de wet na te leven."

 

Overdenking van vandaag:

Gods heil geeft ons geen ruimte voor trots. We kunnen niet voldoen aan de rechtvaardige eisen van de Wet. Wanneer we gebroken en zondig zijn, verkrijgt God onze verlossing door Jezus te sturen en hem de schuld van onze zonde te laten betalen. We hebben niets om over op te scheppen, behalve de overweldigende gulle genade van God en de ongelooflijke offerende liefde van onze Heiland, Jezus.

 

Gebed:

Dank u, Vader, voor mijn verlossing van het rechtvaardig oordeel van de Wet. Dank u, Jezus, voor het betalen van mijn schuld voor zonde. Dank u, Heilige Geest, voor het reinigen van mij en dat u me heilig maakt. Dank u, God, voor uw ongelooflijke genade. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

26 maart 2024 Galaten 3:26-27
25 maart 2024 DaniŽl 3:25
24 maart 2024 Galaten 3:24
23 maart 2024 Romeinen 3:23-24
22 maart 2024 Lukas 3:22
21 maart 2024 Romeinen 3:21-22
20 maart 2024 EfeziŽrs 3:20-21
 

Home