Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 14 augustus 2026

 

Openbaring 3:14 and 20

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En schrijf aan den engel van de Gemeente der Laodicensen: Dit zegt de Amen, de trouwe, en waarachtige Getuige, het Begin der schepping Gods:" (Opb 3:14 STV)

"'Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodicea: Amen, de betrouwbare en waarachtige getuige, het begin van Gods schepping, spreekt aldus: ………..\n\n"Ik sta voor de deur en klop. Als iemand mij hoort en opendoet, zal ik bij hem binnenkomen en we zullen eten, ik met hem en hij met mij."

"Dit zegt de Amen, de getrouwe en waarachtige getuige, het begin der schepping Gods….." \n"Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Indien iemand naar mijn stem hoort en de deur opent, Ik zal bij hem binnenkomen en maaltijd met hem houden en hij met Mij.

"Dit zegt Amen, de trouwe en betrouwbare getuige, het begin van Gods schepping: ....... Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal ik binnenkomen, en we zullen samen eten, ik met hem en hij met mij."

"Dit zijn de woorden van Hem Die bevestigt, de trouwe en oprechte getuige, het begin van Gods schepping:" …… "Luister, Ik klop op de deur. Als iemand Mij hoort en de deur opendoet, zal Ik bij hem binnenkomen. Dan zullen wij samen eten; hij met Mij en Ik met hem."

 

Overdenking van vandaag:

Het heeft me altijd gefascineerd dat dit vers vaak aangehaald is door degenen die anderen aanroepen tot bekering terwijl het duidelijk geschreven is aan zwakke christenen die hun relatie van liefde met de Heer opnieuw moeten doen ontbranden. Als gelovigen, moeten we de Heer Jezus in ons hart, ons huis en leven vragen. Het is niet dat hij er niet is, het is enkel dat hij wacht op onze uitnodiging - hij zal niet binnendringen. Hij woont alleen in harten waar hij uitgenodigd is!

 

Gebed:

Heilige Heer en Heiland, ik weet dat u verlangt uw aanwezigheid en vriendschap met mij te delen. Ik weet dat u in de buurt bent bij elke ademhaling. Maar ik moet bekennen dat ik daar vaak niet bewust van ben, en soms zelfs uw aanwezigheid niet waardeer. Ik vraag u deze dag om in mijn hart te komen en mijn leven te vullen met uw aanwezigheid, comfort en macht. Ik wil dat mijn leven voor u geleefd wordt en met u. Heilige en almachtige God, dank u voor het geven van Jezus als mijn Heer en Heiland. In zijn naam bied ik u mijn dank en lof. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

13 augustus 2026 Efeziërs 2:10
12 augustus 2026 1 Korinthiërs 6:19-20
11 augustus 2026 Psalm 119:14
10 augustus 2026 Psalm 46:1
9 augustus 2026 Lukas 12:6-7
8 augustus 2026 Psalm 149:4
7 augustus 2026 Jesaja 33:22
 

Home