Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 15 augustus 2026

 

Romeinen 14:8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want hetzij dat wij leven, wij leven den Heere; hetzij dat wij sterven, wij sterven den Heere. Hetzij dan dat wij leven, hetzij dat wij sterven, wij zijn des Heeren." (Ro 14:8 STV)

"Als we leven, leven we voor de Heer, en als we sterven, sterven we voor de Heer. Of we nu leven of sterven, we zijn altijd van de Heer."

"want als wij leven, het is voor de Here, en als wij sterven, het is voor de Here. Hetzij wij dan leven, hetzij wij sterven, wij zijn des Heren."

"Zolang wij leven, leven we voor de Heer; en wanneer wij sterven, sterven we voor de Heer. Dus of we nu leven of sterven, we zijn altijd van de Heer."

"Ons leven is voor de Here en ook ons sterven is voor de Here. Wij zijn van Hem, in leven en dood."

 

Overdenking van vandaag:

Eén van de ongelooflijke vervullingen die we hebben als christenen is dat onze relatie met de Heer oneindig is. Wanneer we hem zoeken, is hij er altijd en niemand kan ons scheiden van zijn liefde.  

Zelfs als we sterven, zullen we "met de Heer zijn." Wanneer we slapen in dood, zijn we nog steeds "in de Heer." Wanneer hij terugkeert in heerlijkheid zullen we "met de Heer zijn voor eeuwig." Alles wat we hebben op aarde is tijdelijk, behalve onze liefde voor de Heer Jezus, onze lof voor God door hem, en onze vrienden met wie we deze liefde en lof delen!

 

Gebed:

Almachtige God, dank u dat u zichzelf verbonden heeft met onze wereld in Jezus en dat u mij dicht tot u gebonden heeft door zijn heerschappij in mijn leven. Ik kijk uit naar de dag waarop de Heer, waarvoor ik kniel om te aanbidden, erkend zal worden door al de levenden en de doden als de Enige Ware God. Ik beloof mezelf om deze dag te leven ter ere van hem, en ik weet Vader, dat door hem te eren ik u eer. Ik loof en dank u voor het geschenk van Jezus' eeuwige heerschappij in de naam van Christus mijn Heer. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

14 augustus 2026 Openbaring 3:14 and 20
13 augustus 2026 Efeziėrs 2:10
12 augustus 2026 1 Korinthiėrs 6:19-20
11 augustus 2026 Psalm 119:14
10 augustus 2026 Psalm 46:1
9 augustus 2026 Lukas 12:6-7
8 augustus 2026 Psalm 149:4
 

Home