Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 13 augustus 2026

 

Efeziërs 2:10

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus tot goede werken, welke God voorbereid heeft, opdat wij in dezelve zouden wandelen." (Efe 2:10 STV)

"We zijn het werk van God, hij heeft ons geschapen in Christus Jezus om het goede werk te doen dat hij heeft voorbereid."

"Want zijn maaksel zijn wij, in Christus Jezus geschapen om goede werken te doen, die God tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen."

"Want hij heeft ons gemaakt tot wat wij nu zijn: in Christus Jezus geschapen om de weg te gaan van de goede daden die God mogelijk heeft gemaakt."

"God heeft ons één gemaakt met Jezus Christus met de bedoeling dat wij het goede zouden doen, want dat heeft Hij altijd al gewild. Maar dan moeten wij daar ook ernst mee maken en die dingen doen!"

 

Overdenking van vandaag:

De psalmist herinnerde ons eraan dat we ontstellend en prachtig gemaakt zijn en dat God definitief iets voor ons gepland heeft om te doen, terwijl we hier zijn. Wij tonen zijn vakmanschap en vaardigheid wanneer we bewust voor hem leven en niet zoals de rest van de wereld.

 

Gebed:

Meester, leer mij uw mogelijkheden en uw wil te herkennen, wanneer ze in mijn leven komen. Ik wil leven voor u zonder beperking. Ik bid voor moed om niet verlegen te zijn in het delen van mijn geloof. Ik bid voor geduld als ik wacht op mensen om te reageren. Ik bid voor bescherming voor diegenen die bijna tot Christus gekomen zijn. Ik bid niet voor mezelf maar dat uw Koninkrijk in mijn leven wordt weergegeven. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 augustus 2026 1 Korinthiërs 6:19-20
11 augustus 2026 Psalm 119:14
10 augustus 2026 Psalm 46:1
9 augustus 2026 Lukas 12:6-7
8 augustus 2026 Psalm 149:4
7 augustus 2026 Jesaja 33:22
6 augustus 2026 Psalm 119:160
 

Home