Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 12 augustus 2026

 

1 Korinthiėrs 6:19-20

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Of weet gij niet, dat ulieder lichaam een tempel is van den Heiligen Geest, Die in u is, Dien gij van God hebt, en [dat] gij uws zelfs niet zijt? Want gij zijt duur gekocht: zo verheerlijkt dan God in uw lichaam en in uw geest, welke Godes zijn." (1Co 6:19-20 STV)

"Weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u van God hebt ontvangen? U behoort uzelf niet toe. Want u bent gekocht en de prijs is betaald. Gebruik dus uw lichaam om God te verheerlijken."

"Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont, die gij van God ontvangen hebt, en dat gij niet van uzelf zijt? Want gij zijt gekocht en betaald. Verheerlijkt dan God met uw lichaam."

"Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God, en weet u niet dat u niet van uzelf bent? U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam."

"Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest? Van de Geest, Die God u heeft gegeven en Die nu in u woont? U bent niet van uzelf! God heeft u tegen de allerhoogste prijs gekocht! Gebruik daarom ieder deel van uw lichaam om God eer te geven."

 

Overdenking van vandaag:

Wij zijn Gods tempel! God woont in ons. Wat we in ons lichaam doen is deel van onze aanbidding voor hem. Wij zijn geroepen om ons niet alleen te onthouden van onreinheid, maar wij zijn geroepen om God te verheerlijken in ons lichaam en het offer te eren waarmee onze heiligheid werd gekocht.

 

Gebed:

Vader, ik beken u dat ik soms vergeet hoe kostbaar mijn lichaam is voor u. Door het ouder worden en de andere uitdagingen die mij dagelijks eraan herinneren dat mijn lichaam een schip van verval is, vind ik het moeilijk te geloven dat ik u ermee kan verheerlijken. Alstublieft, door uw Geest die in mij is, versnel in mij een diepere eerbied en waardering voor uw aanwezigheid in mij. In de naam van Jezus, mijn zoenoffer, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

11 augustus 2026 Psalm 119:14
10 augustus 2026 Psalm 46:1
9 augustus 2026 Lukas 12:6-7
8 augustus 2026 Psalm 149:4
7 augustus 2026 Jesaja 33:22
6 augustus 2026 Psalm 119:160
5 augustus 2026 Psalm 119:130
 

Home