Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 9 augustus 2026

 

Lukas 12:6-7

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Worden niet vijf musjes verkocht voor twee penningskens? En niet een van die is voor God vergeten. Ja, ook de haren uws hoofds zijn alle geteld. Vreest dan niet; gij gaat vele musjes te boven." (Lu 12:6-7 STV)

"Worden er geen vijf mussen verkocht voor twee stuivers? Toch vergeet God er niet één van! Wees dus niet bang, jullie zijn heel wat meer waard dan vele mussen samen. Zelfs de haren op je hoofd, ze zijn allemaal geteld."

"Worden niet vijf mussen verkocht voor twee duiten, en niet een van die is vergeten voor God. Ja, zelfs de haren van uw hoofd zijn alle geteld. Weest niet bevreesd: gij gaat vele mussen te boven."

"Wat kosten vijf mussen? Bijna niets. Toch wordt er niet één door God vergeten. Zelfs de haren op jullie hoofd zijn alle geteld. Wees niet bang, jullie zijn meer waard dan een hele zwerm mussen."

"Wat kosten vijf mussen? Bijna niets. Toch vergeet God er niet één van. Hij weet zelfs hoeveel haren je op je hoofd hebt! Wees dus nooit bang. Je bent Hem veel meer waard dan een hele zwerm mussen."

 

Overdenking van vandaag:

Wat is onze kleine planeet in zo'n uitgestrekt universum? Wat zijn eenvoudige, alledaagse mensen op een planeet zo divers en zo vol van leven? Van alle miljarden mensen die leven en die voor ons hebben geleefd: welke betekenis heb ik?  

Jezus herinnert ons eraan dat onze betekenis groot is - niet omdat wij zo belangrijk zijn, maar omdat God ons persoonlijk kent. We hoeven niet bang te zijn, wij zijn bekend en geliefd door Hij die is en was en zal komen!

 

Gebed:

Eeuwige God, almachtige Vader, liefdevolle Herder, u kent mijn hart al. U weet waar ik vecht met zonde; steun mij alstublieft en vergeef me. U kent mijn angsten; bemoedig en versterk me alstublieft. U kent mijn onvolwassenheid; verzorg me en laat me alstublieft groeien. U kent mijn zwakte en ziekte, steun en genees mij alstublieft. Heilige God, ik heb ontzag maar ben ook getroost omdat u me kent en van me houdt. Dank u! In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

8 augustus 2026 Psalm 149:4
7 augustus 2026 Jesaja 33:22
6 augustus 2026 Psalm 119:160
5 augustus 2026 Psalm 119:130
4 augustus 2026 Jeremia 33:2-3
3 augustus 2026 1 Samuël 16:7
2 augustus 2026 Jakobus 1:22
 

Home