Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 4 augustus 2026

 

Jeremia 33:2-3

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Zo zegt de HEERE, Die het doet, de HEERE, Die dat formeert, opdat Hij het bevestige, HEERE is Zijn Naam; Roep tot Mij, en Ik zal u antwoorden, en Ik zal u bekend maken grote en vaste dingen, die gij niet weet." (Jer 33:2-3 STV)

"De Heer die de aarde heeft gemaakt en haar op haar fundamenten heeft geplaatst, sprak tot mij: 'Roep mij en ik zal je antwoord geven. Ik, de Heer, de God van IsraŽl, zal je over grootse, ondoorgrondelijke dingen vertellen, waarvan je geen weet hebt. De"

"Zo zegt de HERE, die dat doet, de HERE, die dat formeert, om het in vervulling te doen gaan, wiens naam HERE is: Roep tot Mij en Ik zal u antwoorden en u grote, ondoorgrondelijke dingen verkondigen, waarvan gij niet weet."

"'Dit zegt de HEER, die de aarde heeft gemaakt, die haar heeft gevormd en gegrondvest, wiens naam is HEER: Roep mij aan, en ik zal je antwoorden, ik zal je grote, wonderlijke dingen bekendmaken, dingen die je volkomen onbekend zijn."

"De HERE, de schepper van hemel en aarde (HERE is Zijn naam) zegt: Vraag Mij en Ik zal u enkele geheimen vertellen over wat hier gaat gebeuren."

 

Overdenking van vandaag:

Een universum met biljoenen sterren doet je denken aan de macht van God die hen gemaakt heeft en al hun namen kent. Denk eens aan alles dat hij weet wat wij niet weten. Denk eens aan alles dat hij gezien heeft wat niet in onze geschiedenisboeken staat. Denk eens aan alles dat hij heeft gedaan en kan doen. Voeg hieraan toe dat hij ons uitnodigt om hem te vertellen over de dingen die in ons hart zijn en dan begrijp je hoe ver zijn genade reikt en hoe ontzettend beperkt de kennis van ons verstand is.

 

Gebed:

Almachtige God, er zijn zoveel dingen waarover ik helemaal niets weet. Er zijn zoveel dingen in mijn wereld die ik niet kan bijhouden. Er zijn zoveel dingen over u die ik verlang te weten maar die ik in de verste verte niet kan begrijpen. Alstublieft, liefdevolle Vader, geef mij meer van u: help mij om meer over te weten, zodat ik u persoonlijk meer volledig leer kennen. U gaat mij ver te boven, dus behandel mij alstublieft met zachtheid wanneer u uzelf aan mij onthult. Ik kijk ernaar uit om u van dichtbij te kennen in de hemel, de Onpeilbare en Almachtige God, mijn Abba Vader. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 augustus 2026 1 SamuŽl 16:7
2 augustus 2026 Jakobus 1:22
1 augustus 2026 Psalm 119:114
31 juli 2026 Johannes 1:12-13
30 juli 2026 MatthŽus 5:14-16
29 juli 2026 Psalm 119:93
28 juli 2026 Filippensen 3:14
 

Home