Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 3 augustus 2026

 

1 SamuŽl 16:7

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Doch de HEERE zeide tot Samuel: Zie zijn gestalte niet aan, noch de hoogte zijner statuur, want Ik heb hem verworpen; want het is niet gelijk de mens ziet; want de mens ziet aan, wat voor ogen is, maar de HEERE ziet het hart aan." (1Sa 16:7 STV)

"Maar de Heer zei tegen SamŽl: 'Ga niet af op zijn voorkomen en op zijn rijzige gestalte, want ik heb hem afgewezen. Waar mensen naar kijken is niet belangrijk; mensen kijken immers naar het uiterlijk, maar ik kijk naar het hart.'"

"Doch de HERE zeide tot Samuel: Let niet op zijn voorkomen noch op zijn rijzige gestalte, want Ik heb hem verworpen. Het komt immers niet aan op wat de mens ziet; de mens toch ziet aan wat voor ogen is, maar de HERE ziet het hart aan."

"Maar de HEER zei tegen SamuŽl: 'Ga niet af op zijn voorkomen en zijn rijzige gestalte. Ik heb hem afgewezen. Het gaat niet om wat de mens ziet: de mens kijkt naar het uiterlijk, maar de HEER kijkt naar het hart.'"

"Maar de HERE zei tegen hem: "Beoordeel een man niet op zijn uiterlijk of zijn lengte, want dit is niet de man die Ik bedoel. Ik beslis op andere gronden dan u! De mensen beoordelen iemand naar zijn uiterlijk, maar Ik kijk naar zijn gedachten en hoe hij innerlijk is."

 

Overdenking van vandaag:

Heb je jezelf ooit afgevraagd hoeveel potentiŽle goede vrienden je verloren kunt hebben alleen door ze op hun eerste indruk te beoordelen? Ik sta er versteld van hoe zelden de eerste indruk van iemand iets waardevols zegt over die persoon. We zullen niet werkelijk in staat zijn om mensen juist te beoordelen totdat de Heer bij het oordeel onthult wat er werkelijk in hun hart is.  

Vind je niet dat wij hen de tijd moeten geven om aan ons te onthullen wat in hun hart is voordat wij een conclusie over hen trekken?! Laten wij niet alleen maar naar de uiterlijke verschijning kijken!

 

Gebed:

Vader, alleen u kent ieder hart. Help mij alstublieft om geduldiger met anderen te zijn voordat ik een mening over hen vorm. Geef mij alstublieft ogen om naar hen te kijken zoals Jezus doet. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

2 augustus 2026 Jakobus 1:22
1 augustus 2026 Psalm 119:114
31 juli 2026 Johannes 1:12-13
30 juli 2026 MatthŽus 5:14-16
29 juli 2026 Psalm 119:93
28 juli 2026 Filippensen 3:14
27 juli 2026 HebrŽen 12:1
 

Home