Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 28 juli 2026

 

Filippensen 3:14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar een ding [doe] [ik], vergetende, hetgeen achter is, en strekkende mij tot hetgeen voor is, jaag ik naar het wit, tot den prijs der roeping Gods, die van boven is in Christus Jezus." (Flp 3:14 STV)

"ik ga recht op mijn doel af om de hemelse prijs te behalen waartoe God mij geroepen heeft in Christus Jezus."

"maar een ding [doe ik]: vergetende hetgeen achter mij ligt en mij uitstrekkende naar hetgeen voor mij ligt, jaag ik naar het doel, om de prijs der roeping Gods, die van boven is, in Christus Jezus."

"Ik ga recht op mijn doel af: de hemelse prijs waartoe God mij door Christus Jezus roept."

"maar ťťn ding weet ik zeker (en daarbij vergeet ik wat achter me ligt en strek ik mij uit naar wat voor mij ligt) ik snel recht op mijn doel af; ik wil de prijs behalen die, nu God mij door Christus Jezus geroepen heeft, in de hemel voor mij klaarligt."

 

Overdenking van vandaag:

De manier om over een smal koord te lopen is het doel in zicht te houden, niet naar de grond kijkend of over onze schouder naar wat achter ons is. De manier om te wandelen met Jezus is om onze ogen op het doel gericht te houden, op zijn overwinning die op ons wacht wanneer hij terugkomt, niet naar de grond (onze mislukkingen) en niet op wat achter ons ligt (onze handelingen). Het doel van de christelijke levenswandel is naar Jezus te lopen, totdat we met hem in de hemel lopen.

 

Gebed:

Heer, ik kijk uit naar de dag dat u mij bij mijn naam noemt en hand in hand met mij zult wandelen. Help mij om tot die dag komt mijn ogen te fixeren op wat u wilt dat ik ben en niet op wat ik gedaan heb. Door uw genade en in de heilige naam van Jezus vraag ik het. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

27 juli 2026 HebrŽen 12:1
26 juli 2026 HebrŽen 11:1
25 juli 2026 Psalm 119:60
24 juli 2026 Psalm 112:5
23 juli 2026 MatthŽus 19:14
22 juli 2026 MatthŽus 16:15-16
21 juli 2026 Psalm 119:30
 

Home