Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 27 juli 2026

 

HebrŽen 12:1

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Daarom dan ook, alzo wij zo groot een wolk der getuigen rondom ons hebben liggende, laat ons afleggen allen last, en de zonde, die [ons] lichtelijk omringt, en laat ons met lijdzaamheid lopen de loopbaan, die ons voorgesteld is;" (Heb 12:1 STV)

"Te midden van zo'n grote kring van geloofsgetuigen moeten we dan ook elke zondelast, die ons zo gemakkelijk hindert, afleggen en met volharding de renbaan aflopen die voor ons ligt."

"Daarom dan, laten ook wij, nu wij zulk een grote wolk van getuigen rondom ons hebben, afleggen alle last en de zonde, die ons zo licht in de weg staat, en met volharding de wedloop lopen, die voor ons ligt."

"Nu wij door zo'n menigte geloofsgetuigen omringd zijn, moeten ook wij de last van de zonde, waarin we steeds weer verstrikt raken, van ons afwerpen en vastberaden de wedstrijd lopen die voor ons ligt."

"Nu zo'n grote menigte ons ziet en aanmoedigt, moeten wij alles afleggen wat hindert en ons bevrijden van de zonde, die zich aan ons vastklemt. Wij moeten de baan afleggen die voor ons ligt, zonder op te geven."

 

Overdenking van vandaag:

Met alle grote helden van de Bijbel, zowel groot en klein, kunnen we Gods werk met vertrouwen doen. Maar om moedig te gaan waar hij wil dat we gaan, moeten we eerst bereid zijn om de zonde los te laten die ons leven omstrengelt, onze blik vertroebelt, onze twijfels vergroot, en ons van onze geestelijke vitaliteit en uithoudingsvermogen berooft.

 

Gebed:

Heilige Vader, vergeef me voor mijn zonde. Niet alleen mijn flagrante zonden, maar mijn neiging om bezig te willen zijn met dingen die niet heilig zijn, te flirten met dingen die geestelijk gevaarlijk zijn, en om mezelf bloot te stellen aan dingen die de manifestatie zijn van Satans heerschappij over de wereld. Geef me kracht om nee te zeggen tegen de dingen die me afleiden van u en met passie de dingen te omhelzen die me meer zoals u maken. In de naam van Jezus, mijn Heer, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

26 juli 2026 HebrŽen 11:1
25 juli 2026 Psalm 119:60
24 juli 2026 Psalm 112:5
23 juli 2026 MatthŽus 19:14
22 juli 2026 MatthŽus 16:15-16
21 juli 2026 Psalm 119:30
20 juli 2026 1 Johannes 1:7
 

Home