Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 25 maart 2024

 

DaniŽl 3:25

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Hij antwoordde en zeide: Ziet, ik zie vier mannen, los wandelende in het midden des vuurs, en er is geen verderf aan hen; en de gedaante des vierden is gelijk eens zoons der goden." (Da 3:25 STV)

"'Toch zie ik vier mannen door het vuur lopen,' zei hij. 'Ze zijn niet vastgebonden en ongedeerd. De vierde heeft het uiterlijk van een engel.'"

"Hij zeide: Zie, ik zie vier mannen vrij wandelen midden in het vuur, en zij hebben geen letsel, en het uiterlijk van de vierde gelijkt op dat van een zoon der goden!"

"Hij vervolgde: 'Maar ik zie vier mannen vrij rondlopen in het vuur. Ze zijn ongedeerd en de vierde lijkt op een godenzoon!'"

"Maar kijk!" schreeuwde Nebukadnezar. "Nu zie ik er vŪer vrij rondlopen tussen de vlammen en zij zijn ongedeerd! En de vierde ziet eruit als een engel."

 

Overdenking van vandaag:

Ik hou van het verhaal van Sadrach, Mesach en Abednego uit Daniel 3. Hun geloof is solide of God hen nu redt uit het vuur of niet. God redt hen niet alleen, maar zij die hen wilden executeren, worden de belangrijkste getuigen van hun geloof en Gods wonderbaarlijke verlossing.  

Ze zijn niet alleen zonen van de Ene Ware God, maar ze zijn ook voorbeelden voor ons allemaal. We worden verleid om te bemiddelen met ons geloof in een maatschappij die alle respect heeft verloren voor de almachtige God.

 

Gebed:

Vader in de hemel, geef me alstublieft hetzelfde soort geloof dat Sadrach, Mesach en Abednego toonden! Wanneer tegenspoed, vervolging, bespotting en verdrijving komen, wil ik dat mijn geloof weerstand biedt voor de beproeving. Dank u, Vader, dat u mij de bijbel gaf, dat mijn boek van helden is die voet bij stuk hielden en bleven geloven, in het bijzonder in het vuur. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

24 maart 2024 Galaten 3:24
23 maart 2024 Romeinen 3:23-24
22 maart 2024 Lukas 3:22
21 maart 2024 Romeinen 3:21-22
20 maart 2024 EfeziŽrs 3:20-21
19 maart 2024 Handelingen 3:19-20
18 maart 2024 2 KorinthiŽrs 3:18
 

Home