Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 23 juli 2026

 

MatthŽus 19:14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar Jezus zeide: Laat af van de kinderkens, en verhindert hen niet tot Mij te komen; want derzulken is het Koninkrijk der hemelen." (Mt 19:14 STV)

"maar Jezus zei: 'Laat die kinderen toch bij mij komen; houd ze niet tegen! Want voor wie zijn zoals zij is het hemelse koninkrijk.'"

"Maar Jezus zeide: Laat de kinderen geworden en verhindert ze niet tot Mij te komen, want voor zodanigen is het Koninkrijk der hemelen."

"zei Jezus: 'Laat de kinderen ongemoeid, belet ze niet bij mij te komen, want het koninkrijk van de hemel behoort toe aan wie is zoals zij.'"

"Laat die kinderen toch bij Mij komen," zei Jezus. "Houd ze niet tegen. Want het Koninkrijk van de hemelen is ook voor hen."

 

Overdenking van vandaag:

Jezus' liefde voor kinderen in een tijdperk waarin ze weinig gerespecteerd werden is een krachtige herinnering. Het is een herinnering van Gods liefde voor degenen die de wereld vaak misbruikt of in de steek laat. Wij worden opgeroepen om de onbeminden lief te hebben, zij die vergeten, misbruikt en verwaarloosd zijn.  

Waarom? Omdat dat is wat met IsraŽl gebeurde in Egypte en dat is wat met Jezus gebeurde op Golgotha en dat is wat ons zou gebeuren zonder genade (Romeinen 5:6-11). Hoe kunnen wij beweren redding te kennen en het niet delen met anderen die deze genade nodig hebben? Hoe kunnen we beweren Jezus' discipelen te zijn en geen liefde tonen voor degenen die de wereld vergeet?

 

Gebed:

Vader, ik wil meer een ouder als u zijn - een heilig en liefhebbende ouder voor mijn eigen kinderen en een bewogen ouder voor de vergeten kinderen van vandaag. Help me niet alleen geraakt te worden door de nalatigheid en misbruik die kinderen lijden in mijn wereld, maar dat ik aangezet wordt om te handelen op manieren die hen zegenen. In de naam van Jezus, de grote liefhebber van alle kinderen bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

22 juli 2026 MatthŽus 16:15-16
21 juli 2026 Psalm 119:30
20 juli 2026 1 Johannes 1:7
19 juli 2026 Jesaja 41:10
18 juli 2026 Psalm 119:7
17 juli 2026 Romeinen 1:16
16 juli 2026 Kolossensen 2:9-10
 

Home