Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 20 juli 2026

 

1 Johannes 1:7

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar indien wij in het licht wandelen, gelijk Hij in het licht is, zo hebben wij gemeenschap met elkander, en het bloed van Jezus Christus, Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde." (1Jo 1:7 STV)

"Maar als we de weg van het licht bewandelen, zoals hij staat in het licht, dan zijn we met elkaar verbonden en maakt het bloed van zijn Zoon Jezus ons rein van elke zonde."

"maar indien wij in het licht wandelen, gelijk Hij in het licht is, hebben wij gemeenschap met elkander; en het bloed van Jezus, zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde."

"Maar gaan we onze weg in het licht, zoals hijzelf in het licht is, dan zijn we met elkaar verbonden en reinigt het bloed van Jezus, zijn Zoon, ons van alle zonde."

"Maar als wij in het licht van God leven, zijn wij één met elkaar en wast het bloed van Zijn Zoon Jezus ons schoon van al onze zonden."

 

Overdenking van vandaag:

Als we proberen God blij te maken en te vertrouwen in zijn genade, wordt meer genade gegeven - er wordt ons verbinding gegeven met elkaar. En terwijl Jezus' dood "eens voor allemaal" was, gaat de zuiverende kracht door en door zo lang als onze harten afgestemd zijn op zijn genade en onze harten proberen zijn pad te bewandelen.

 

Gebed:

Liefdevolle Vader, ik dank u voor het geven van Jezus en de reiniging die zijn dood mij brengt. Help me vandaag om een meer toegewijd leven te leiden. Dank u voor de zekerheid dat wanneer ik uw wil zoek en uw leven leef, u mij ook mijn zonden vergeeft en mij reinigt en mij nieuw maakt. Door de voorspraak van Jezus, en in zijn machtige naam, geef ik u deze woorden van dank. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

19 juli 2026 Jesaja 41:10
18 juli 2026 Psalm 119:7
17 juli 2026 Romeinen 1:16
16 juli 2026 Kolossensen 2:9-10
15 juli 2026 Jakobus 1:21
14 juli 2026 Johannes 15:10
13 juli 2026 Filippensen 2:9-11
 

Home