Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 19 juli 2022

 

Jesaja 41:10

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Vrees niet, want Ik ben met u; zijt niet verbaasd, want Ik ben uw God; Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met de rechterhand Mijner gerechtigheid." (Jes 41:10 STV)

"Wees dus niet bang, ik ben bij je. Kijk niet angstig rond, ik ben je God. Ik maak je sterk, ik help je, ik ondersteun je, ik ben je behoud."

"Vrees niet, want Ik ben met u; zie niet angstig rond, want Ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met mijn heilrijke rechterhand."

"Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God. Ik zal je sterken, ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand."

"Wees niet bang, want Ik ben met u. Kijk niet angstig om u heen, want Ik ben uw God. Ik zal u kracht geven en u helpen; Ik zal u overeind houden met mijn heilrijke rechterhand."

 

Overdenking van vandaag:

Vrees breekt onze wilskracht af en laat ons achter met een uitgeput en hopeloos gevoel. Maar slechts zeer weinig van ons hebben ooit een nederlaag ervaren zo volledig en bitter als de nederlaag waarmee Gods volk geconfronteerd werd toen Jesaja deze boodschap van hoop deelde.  

Het behoud van IsraŽl door hun verschrikkingen tot de tijd van Jezus, de opstanding van Jezus uit de dood toen iedereen verloren leek, de triomf van de kerk door eeuwen van vervolging en verzet zijn allemaal krachtige herinneringen die steunen zijn. Het zijn de eeuwige diensten van een machtige en liefdevolle God, die ons uiteindelijk zal brengen om te delen in zijn eeuwige overwinning.

 

Gebed:

Almachtige en Eeuwige Vader, het is zo'n aangenaam comfort om te weten dat u er altijd bent. Dank u dat u er altijd bent en mijn overwinning garandeert! In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

18 juli 2022 Psalm 119:7
17 juli 2022 Romeinen 1:16
16 juli 2022 Kolossensen 2:9-10
15 juli 2022 Jakobus 1:21
14 juli 2022 Johannes 15:10
13 juli 2022 Filippensen 2:9-11
12 juli 2022 MatthŽus 4:4
 

Home