Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 17 juli 2026

 

Romeinen 1:16

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want ik schaam mij des Evangelies van Christus niet; want het is een kracht Gods tot zaligheid een iegelijk, die gelooft, eerst den Jood, en [ook] den Griek." (Ro 1:16 STV)

"Ik schaam mij niet voor het evangelie. Het is een machtig middel waarmee God iedereen redt die gelooft, allereerst de Joden, maar ook de niet-Joden."

"Want ik schaam mij het evangelie niet; want het is een kracht Gods tot behoud voor een ieder die gelooft, eerst voor de Jood, maar ook voor de Griek."

"Voor dit evangelie schaam ik mij niet, want het is Gods reddende kracht voor allen die geloven, voor Joden in de eerste plaats, maar ook voor andere volken."

"Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen die het geloven, gered worden. In de eerste plaats is dit nieuws voor de Joden, maar ook voor alle andere volken."

 

Overdenking van vandaag:

Voor rijk en arm, jong en oud, zwak en sterk, dun en zwaar, is er nog maar één boodschap en één naam en één verhaal dat het eeuwige verschil maakt. Dit ene bericht, verhaal en deze naam worden aangekondigd in het evangelie - Gods goede nieuws voor de wereld in Jezus Christus. Gods goede nieuws van het leven in het verhaal van Jezus Christus is Het Verhaal en De Boodschap en De Hoop voor iedereen.

 

Gebed:

Grote Verlosser, maak me meer onbevreesd om het evangelie vandaag te verkondigen. Geef me ogen om diegenen te zien die het nog verteld moet worden. Vul mij met uw Geest zodat ik me niet schaam, maar dat ik graag het verhaal van Jezus zal verkondigen. Vul mijn leven met de optimistische hoop van de glorieuze en zegevierende terugkeer van Jezus, zodat ik het met passie kan delen en dat anderen zullen weten van uw genade. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

16 juli 2026 Kolossensen 2:9-10
15 juli 2026 Jakobus 1:21
14 juli 2026 Johannes 15:10
13 juli 2026 Filippensen 2:9-11
12 juli 2026 Matthëus 4:4
11 juli 2026 Jeremia 32:17
10 juli 2026 Filippensen 1:6
 

Home