Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 24 maart 2024

 

Galaten 3:24

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Zo dan, de wet is onze tuchtmeester geweest tot Christus, opdat wij uit het geloof zouden gerechtvaardigd worden." (Ga 3:24 STV)

"De wet is voor ons dus een oppasser geweest totdat Christus kwam en wij door het geloof zouden worden gerechtvaardigd. Maar"

"De wet is dus een tuchtmeester voor ons geweest tot Christus, opdat wij uit geloof gerechtvaardigd zouden worden."

"Kortom, de wet hield toezicht op ons totdat Christus kwam, zodat we door ons vertrouwen op God als rechtvaardigen konden worden aangenomen."

"Laat ik het anders zeggen: De wet was onze leermeester tot Christus kwam; Christus zou ons leren dat wij alleen maar recht voor God zouden staan door in Hem te geloven."

 

Overdenking van vandaag:

Galaten herinnert ons telkens weer dat recht ons niet rechtvaardig kan maken of ons kan redden, zelfs niet de Wet van het oude testament. Maar de Wet doet één heel belangrijk ding. Het leidt ons naar Christus.  

Wij herkennen goed en fout dankzij de Wet. Wij herkennen onze fouten, onvolkomenheden, zonden, overtredingen en tekortkomingen als gevolg van de Wet. Maar vooral herkennen we onze behoefte aan een Heiland dankzij de Wet. Prijs God voor de Wet. Prijs God honderd keer meer voor Jezus!

 

Gebed:

Dank u, lieve Hemelse Vader, dat het doel van uw Wet was om me naar Jezus te brengen. Het helpt me zijn perfectie te waarderen. Het helpt me mijn zondigheid te kennen. Maar vooral, het helpt me te realiseren dat zijn offer mij geeft wat de Wet niet kan - uw gerechtigheid. Vader, ik geloof echt met heel mijn hart dat Jezus kwam om voor mij te sterven en mij leven te geven. In Jezus' naam en door Jezus' gerechtigheid, dank ik u! Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

23 maart 2024 Romeinen 3:23-24
22 maart 2024 Lukas 3:22
21 maart 2024 Romeinen 3:21-22
20 maart 2024 Efeziërs 3:20-21
19 maart 2024 Handelingen 3:19-20
18 maart 2024 2 Korinthiërs 3:18
17 maart 2024 Filippensen 3:17
 

Home