Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 15 juli 2026

 

Jakobus 1:21

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Daarom, afgelegd hebbende alle vuiligheid en overvloed van boosheid, ontvangt met zachtmoedigheid het Woord, dat in [u] geplant wordt, hetwelk uw zielen kan zaligmaken." (Jak 1:21 STV)

"Weg dus met alles wat smerig is, weg met alle slechte gewoonten; wees zachtmoedig en aanvaard het woord dat in u is geplant en uw leven kan redden."

"Legt dus af alle vuilheid en alle uitwas van boosheid en neemt met zachtmoedigheid het in u geplante woord aan, dat uw zielen kan behouden."

"Wees daarom zachtmoedig en leg alle verdorvenheid en elk denkbaar wangedrag af. En aanvaard zo de boodschap die in u is geplant en die u kan redden."

"Reken dus voorgoed af met alles in uw leven wat vuil is of wat maar de schijn heeft slecht te zijn. Wees dankbaar voor het geweldige nieuws dat wij ontvangen hebben, want daardoor kan onze ziel gered worden."

 

Overdenking van vandaag:

Is het niet waar! Wanneer wij onszelf gevangen vinden in de klauwen van de morele vuiligheid van onze cultuur, vinden we het Woord van God saai en irrelevant. Maar zelfs op die momenten wanneer Satan zonde gebruikt om onze harten te verharden, roept Gods Geest ons op om te veranderen tot een niveau dieper dan alleen het loutere begrip van de woorden van de bijbel. Dank God voor zijn Geest die zijn Woord kan gebruiken zoals een chirurg het scalpel gebruikt en de nodige operatie kan doen op onze harten.

 

Gebed:

Heilige God, met de hulp van uw Heilige Geest, geef ik vandaag gewillig en vastberaden de immorele gewoonten in mijn leven op. Ik erken dat deze gewoonten niet alleen uw heiligheid en genade beledigen, maar mij ook verharden voor uw wil, mij weghouden van uw personage en mijn getuigenis aan anderen vervlakken. Vergeef me alstublieft en steun me als ik ernaar streef een leven te leiden waarmee ik u blij maak. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

14 juli 2026 Johannes 15:10
13 juli 2026 Filippensen 2:9-11
12 juli 2026 MatthŽus 4:4
11 juli 2026 Jeremia 32:17
10 juli 2026 Filippensen 1:6
9 juli 2026 EfeziŽrs 3:20-21
8 juli 2026 Psalm 138:2
 

Home