Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 12 juli 2026

 

MatthŽus 4:4

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Doch Hij, antwoordende, zeide: Er is geschreven: De mens zal bij brood alleen niet leven, maar bij alle woord, dat door den mond Gods uitgaat." (Mt 4:4 STV)

"Maar Jezus antwoordde: 'Er staat geschreven: Een mens moet niet van brood alleen leven; laat hij ook leven van elk woord dat God spreekt.'"

"Maar Hij antwoordde en zeide: Er staat geschreven: Niet alleen van brood zal de mens leven, maar van alle woord, dat uit de mond Gods uitgaat."

"Maar Jezus gaf hem ten antwoord: 'Er staat geschreven: "De mens leeft niet van brood alleen, maar van ieder woord dat klinkt uit de mond van God."'"

"Nee," antwoordde Jezus, "want in de Boeken staat dat eten niet het belangrijkste is, maar dat echt leven bestaat uit het gehoorzamen van elk gebod van God."

 

Overdenking van vandaag:

Net als Esau worden we zo afgeleid door de alledaagse dingen van het leven en het gerommel van onze buik, dat we de verder ziende visie van dingen vergeten. Gods woord, zijn geschreven woord de bijbel, zijn getoonde woord in Jezus en zijn aangekondigde woord in het evangelie, dat kan ons steunen voor eeuwig. Dit is het levende brood waar wij naar zoeken.

 

Gebed:

Oprechte en trouwe God, creŽer in mij door uw Heilige Geest een honger naar uw woord, dat is veel meer nodig voor mijn leven dan mijn honger naar voedsel. Ik beken dat ik op momenten afgeleid ben door de alledaagse dingen van het leven en niet uw woord heb gezocht en mijn ziel niet zo volledig heb gevoed als ik kon. Vergeef me alstublieft als ik mezelf opnieuw verplicht om meer alert te zijn voor uw leiding en uw waarheid door uw woord en door uw Geest. In de naam van Jezus Christus, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

11 juli 2026 Jeremia 32:17
10 juli 2026 Filippensen 1:6
9 juli 2026 EfeziŽrs 3:20-21
8 juli 2026 Psalm 138:2
7 juli 2026 Psalm 18:30
6 juli 2026 MatthŽus 24:35
5 juli 2026 Jesaja 12:4
 

Home