Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 10 juli 2026

 

Filippensen 1:6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Vertrouwende ditzelve, dat Hij, Die in u een goed werk begonnen heeft, [dat] voleindigen zal tot op den dag van Jezus Christus;" (Flp 1:6 STV)

"Van één ding ben ik zeker: hij die dit goede werk door u begonnen is, zal het ook tot een goed einde brengen op de dag van Christus Jezus."

"Hiervan toch ben ik ten volle overtuigd, dat Hij, die in u een goed werk is begonnen, dit ten einde toe zal voortzetten, tot de dag van Christus Jezus."

"Ik ben ervan overtuigd dat hij die dit goede werk bij u begonnen is, het ook zal voltooien op de dag van Christus Jezus."

"Ik ben er zeker van dat God op de grote dag van Christus Jezus het goede werk dat Hij onder u begonnen is, zal voltooien."

 

Overdenking van vandaag:

De apostel Paulus was verbazingwekkend. Hij schrijft naar één van de meest problematische kerken en vindt toch nog redenen om hen te danken. Ten eerste is hij dankbaar voor hen omdat Jezus voor hen stierf. Wanneer God zijn genade uitstrekte naar anderen, waarom kunnen wij dan niet hetzelfde doen? Ten tweede, hij erkent dat de gebieden van hun misbruik ook een reden zijn om dank te geven - zij kunnen het hebben verhuld, maar als ze gebruikt worden om God te eren, kunnen deze gaven hun kerk zegenen.  

Ook al heeft hij harde woorden om te volgen, Paulus' voorbeeld herinnert ons eraan dat een kind van God is om gekoesterd te worden, zelfs als dat kind problemen heeft.

 

Gebed:

Dank u Vader, dat u werkt in mijn leven. Ik beken dat u soms ver weg lijkt, maar terug kijkend naar de cruciale momenten van mijn leven, kan ik uw vingerafdrukken en uw genade zien die me geleid hebben naar waar ik nu ben. Vader, maak alstublieft uw aanwezigheid nog krachtiger aanwezig in mijn leven als ik proberen uw wil te zoeken en beloof te leven voor uw heerlijkheid. In de naam van Jezus, mijn Heer bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

9 juli 2026 Efeziërs 3:20-21
8 juli 2026 Psalm 138:2
7 juli 2026 Psalm 18:30
6 juli 2026 Matthëus 24:35
5 juli 2026 Jesaja 12:4
4 juli 2026 Psalm 33:12
3 juli 2026 Spreuken 14:34
 

Home