Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 5 juli 2026

 

Jesaja 12:4

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En zult te dienzelfden dage zeggen: Dankt den HEERE, roept Zijn Naam aan, maakt Zijn daden bekend onder de volken! vermeldt, dat Zijn Naam verhoogd is." (Jes 12:4 STV)

"Op die beslissende dag zullen jullie zeggen: 'Breng dank aan de Heer, maak bekend wie hij is, laat de volken weten wat hij heeft gedaan, verkondig dat zijn naam verheven is boven alle andere."

"En gij zult te dien dage zeggen: Looft de HERE, roept zijn naam aan, maakt onder de volken zijn daden bekend, vermeldt, dat zijn naam verheven is."

"Op die dag zullen jullie zeggen: 'Loof de HEER, roep zijn naam uit. Maak alle volken zijn daden bekend, verkondig zijn verheven naam."

"Op die wonderbaarlijke dag zult u zeggen: "De HERE zij gedankt! Geprezen zij Zijn Naam! Vertel de wereld over Zijn liefdevolle daden. Want Hij is machtig!"

 

Overdenking van vandaag:

Het is onjuist te denken dat Gods liefde voor de naties pas begon met Jezus en het grote zendingsbevel. Ken je Jona's prediking om de grote vijand van IsraŽl, Nineve, te redden? Weet je het kostbare verhaal van Ruth, een buitenlander geŽnt in de afstamming van koning David en uiteindelijk Jezus de Messias?  

God houdt van alle mensen en wil dat ze komen om te delen in zijn genade. Als christenen zijn wij het zout en licht. Wij zijn hier om alle volkeren van de wereld aan te raken en hen te wenken terug te komen naar de Vader, die hen werkelijk liefheeft.

 

Gebed:

Heilige God, breng in mijn hart een grotere passie om uw liefde met de wereld te delen. Mag mijn leven, mijn geld en mijn zorg gebruikt worden om meer van uw werk te doen in de hele wereld. Zegen alstublieft de inspanningen van al diegenen die het evangelie van Jezus delen in een andere cultuur dan hun eigen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 juli 2026 Psalm 33:12
3 juli 2026 Spreuken 14:34
2 juli 2026 Jeremia 17:9-10
1 juli 2026 Romeinen 12:3
30 juni 2026 Zacharia 14:9
29 juni 2026 Psalm 138:8
28 juni 2026 2 Petrus 3:9
 

Home