Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 2 juli 2026

 

Jeremia 17:9-10

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Arglistig is het hart, meer dan enig ding, ja, dodelijk is het, wie zal het kennen? Ik, de HEERE, doorgrond het hart, [en] proef de nieren; en dat, om een iegelijk te geven naar zijn wegen, naar de vrucht zijner handelingen." (Jer 17:9-10 STV)

"Wie kent het hart van een mens? Het is zo onbetrouwbaar, het is ongeneeslijk ziek. Ik, de Heer, ken de mens, zijn gevoelens, zijn gedachten. Daarom kan ik iedereen geven wat hij verdient, naar zijn daden beoordeel ik de mens."

"Arglistig is het hart boven alles, ja, verderfelijk is het; wie kan het kennen? Ik, de HERE, doorgrond het hart en toets de nieren, en dat, om aan een ieder te geven naar zijn wegen, naar de vrucht zijner daden."

"Niets is zo onbetrouwbaar als het hart, onverbeterlijk is het, wie zal het kennen? Ik, de HEER, ben het die het hart doorgrondt, die nieren toetst, die ieder naar zijn levenswandel beloont, aan ieder geeft wat hij verdient."

"Het hart is het meest bedrieglijke ding dat bestaat. Het is door en door slecht. Niemand kan ooit precies weten hoe slecht het is! Behalve Ik, de HERE! Ik doorzoek alle harten en toets de meest verborgen gedachten, om zo ieder mens het loon te geven dat hij verdient, afhankelijk van zijn daden en levenswijze."

 

Overdenking van vandaag:

Jezus heeft ons gezegd dat wat in ons hart is, uiteindelijk zijn weg naar buiten vindt in ons openbare leven. De grote wijze man van Spreuken vertelde om ons hart te bewaken omdat het de bron is van ons leven. Jeremia wil dat wij weten dat God ons hart kent. Wij willen het belang benadrukken van wat ons hart ingaat, omdat het echt verschil maakt wat er in ons hart gebeurt. Nodig de Heer uit in wat je doet en denkt en leest en kijkt en hoort. Vraag hem om bedrog weg te halen en te helpen dat je ziet of dat wat je doet echt jouw tijd en interesse waard is.

 

Gebed:

Rechtvaardige Vader, help me alstublieft mijn hart te bewaken en verstandig genoeg te zijn geen plaats te geven aan dingen die het zouden kunnen beroven van toewijding aan u. Ik wil door en door zuiver zijn. Zoek mij alstublieft en verwijder alles wat mijn toewijding tot u zou stelen en dat mijn invloed met anderen zou ru´neren voor u. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

1 juli 2026 Romeinen 12:3
30 juni 2026 Zacharia 14:9
29 juni 2026 Psalm 138:8
28 juni 2026 2 Petrus 3:9
27 juni 2026 MatthŰus 16:25
26 juni 2026 Leviticus 19:18
25 juni 2026 Jeremia 23:24
 

Home