Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 29 juni 2026

 

Psalm 138:8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"De HEERE zal het voor mij voleinden; Uw goedertierenheid, HEERE! is in eeuwigheid; en laat niet varen de werken Uwer handen." (Ps 138:8 STV)

"U blijft voor mij zorgen, uw liefde is eeuwig. Heer, u hebt mij gemaakt, trek uw handen niet van mij af."

"De HERE zal het voor mij voleindigen. O HERE, uw goedertierenheid is tot in eeuwigheid. Laat niet varen de werken uwer handen."

"De HEER zal mij altijd beschermen. HEER, uw trouw duurt eeuwig, laat het werk van uw handen niet los."

"De HERE zal ervoor zorgen dat alles goed voor mij afloopt. HERE, Uw goedheid en liefde zijn eeuwig. Laat het werk dat U bent begonnen, niet halverwege ophouden."

 

Overdenking van vandaag:

God heeft een doel en plan voor het leven van een ieder van ons. Het grootste wat wij kunnen doen is het vinden van dat doel en het naleven. We mogen vertrouwen op zijn doel voor ons, omdat het gebaseerd is op zijn wijsheid en liefde.  

Zolang wij zoeken naar zijn wil, zullen we niets doen wat uiteindelijk een puinhoop kan maken van zijn doel voor ons. Ja, we kunnen soms afwijken van het ideale pad dat hij wil dat wij volgen, maar wij zullen nooit helemaal van het belangrijkste pad afkomen. Zolang we hem niet verlaten en hem herinneren zal hij nooit afstand doen van ons, hij zal ons gebruiken voor zijn doeleinden.

 

Gebed:

Glorieuze God, help me vandaag te ontdekken waartoe mijn leven bedoeld is om aan mee te werken in uw plan. Dank u dat u van mij houdt en belooft dat u elke stap naast me loopt in mijn leven. Ik leef erop vertrouwende dat u mij nooit zult verlaten en dat ik mij inzet om u nooit te verlaten. In de naam van uw trouwe Zoon, Jezus, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

28 juni 2026 2 Petrus 3:9
27 juni 2026 Matthëus 16:25
26 juni 2026 Leviticus 19:18
25 juni 2026 Jeremia 23:24
24 juni 2026 2 Thessalonicensen 3:3
23 juni 2026 Jesaja 40:31
22 juni 2026 Psalm 121:7-8
 

Home