Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 23 juni 2026

 

Jesaja 40:31

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar dien den HEERE verwachten, zullen de kracht vernieuwen; zij zullen opvaren met vleugelen, gelijk de arenden; zij zullen lopen, en niet moede worden; zij zullen wandelen, en niet mat worden." (Jes 40:31 STV)

"maar wie hopen op de Heer, vinden steeds weer nieuwe kracht. Zij zijn onvermoeibaar als adelaars, van het lopen raken ze niet uitgeput, van het gaan worden ze niet moe."

"maar wie de HERE verwachten, putten nieuwe kracht; zij varen op met vleugelen als arenden; zij lopen, maar worden niet moede; zij wandelen, maar worden niet mat."

"maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput."

"Jeugdigen zullen uitgeput raken en de jonge mannen zullen het opgeven. Maar zij die hun hoop op de HERE hebben gevestigd, zullen hun krachten weer terugkrijgen. Zij stijgen op met vleugels als van arenden; zij zullen voortsnellen, maar niet moe worden; zij zullen wandelen zonder uitgeput te raken."

 

Overdenking van vandaag:

Het is gemakkelijk voor ons om succesvol te leven voor de Heer als we zweven op de vleugels van de adelaars. Het kan spannend zijn als we rennen en niet moe worden bij het werk van de Heer, gedreven door zijn macht en aanwezigheid.  

Maar het is vaak moeilijk om te blijven lopen en niet flauw te vallen wanneer tijden van beproevingen komen. Blijf doorgaan broer en zus. De Heer is er wanneer je grootste angst is dat hij jou vergeten is!

 

Gebed:

Majestueuze God, wiens stem ons universum samenhoudt, geef diegenen die nauwelijks kunnen lopen de kracht om door te gaan als ze worden geconfronteerd met de stress en agressie van Satan. Ik wil specifiek bidden voor degenen die ik persoonlijk ken die geconfronteerd worden met tijden van beproevingen. Alstublieft Heer, geef hen kracht en hun meest nodige behoeften. Door Jezus, die Satan, zonde en dood versloeg, en in de kracht van zijn heilige naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

22 juni 2026 Psalm 121:7-8
21 juni 2026 Psalm 91:1
20 juni 2026 Markus 8:36
19 juni 2026 Efeziėrs 5:25-26
18 juni 2026 Efeziėrs 6:4
17 juni 2026 Psalm 68:4-5
16 juni 2026 Psalm 103:13
 

Home