Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 9 juni 2026

 

MatthŽus 7:13-14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Gaat in door de enge poort; want wijd is de poort, en breed is de weg, die tot het verderf leidt, en velen zijn er, die door dezelve ingaan; Want de poort is eng, en de weg is nauw, die tot het leven leidt, en weinigen zijn er, die denzelven vinden." (Mt 7:13-14 STV)

"'Ga naar binnen door de nauwe poort. Want de poort en de weg die naar de ondergang leiden, zijn ruim en breed, en velen gaan die weg. Maar de poort en de weg die naar het leven leiden, zijn nauw en smal, en maar weinigen vinden die weg.'"

"Gaat in door de enge poort, want wijd is de poort en breed de weg, die tot het verderf leidt, en velen zijn er, die daardoor ingaan; want eng is de poort, en smal de weg, die ten leven leidt, en weinigen zijn er, die hem vinden."

"Ga door de nauwe poort naar binnen. Want de brede weg, die velen volgen, en de ruime poort, waar velen door naar binnen gaan, leiden naar de ondergang. Nauw is de poort naar het leven, en smal de weg ernaartoe, en slechts weinigen weten die te vinden."

"Ga door de smalle poort het Koninkrijk van de hemelen binnen. De weg naar de vernietiging is breed en komt uit bij een wijde poort. En wat gaan daar veel mensen door! Maar de poort naar het leven is nauw. En de weg erheen smal. Weinig mensen vinden hem."

 

Overdenking van vandaag:

De wereld wil een Redder, maar geen Heer. Het nieuwe testament is duidelijk: een Redder die geen Heer is, is geen Redder en geen vriend. Als het oude testament ons al iets toonde is het dat de schijnbaar bizarre wetten van God niet geschreven werden voor zijn bekoorlijkheid, maar om zijn volk te bewaren. Laten we niet alleen Jezus deze week Heer noemen, laat ons leven aantonen dat hij ons leven regeert en dat zijn Geest ons karakter creŽert.

 

Gebed:

Onze heilige Heer, neem alstublieft de regie over van mijn leven en mijn wil, dat ik geheel de uwe mag zijn, niet alleen in woord, maar in gedachten en daden. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

8 juni 2026 Habakuk 3:19
7 juni 2026 Psalm 90:2 en 4
6 juni 2026 EfeziŽrs 3:17-19
5 juni 2026 1 Thessalonicensen 5:11
4 juni 2026 1 Kronieken 29:11
3 juni 2026 Spreuken 15:1
2 juni 2026 HebrŽen 9:28
 

Home