Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 7 juni 2026

 

Psalm 90:2 en 4

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Eer de bergen geboren waren, en Gij de aarde en de wereld voortgebracht hadt, ja, van eeuwigheid tot eeuwigheid zijt Gij God." (Ps 90:2 STV)

"Voor de bergen ontstonden, voor u de aarde schiep, was u al God. U bent God, alle eeuwen door."en"Want voor u zijn duizend jaar niet meer dan een dag, niet meer dan het laatste uur van de nacht: in een oogwenk voorbij!"

"eer de bergen geboren waren, en Gij aarde en wereld hadt voortgebracht, ja, van eeuwigheid tot eeuwigheid zijt Gij God. …..Want duizend jaren zijn in uw ogen als de dag van gisteren, wanneer hij voorbijgegaan is, en als een nachtwake."

"Nog voor de bergen waren geboren, voor u aarde en land had gebaard–u bent, o God, van eeuwigheid tot eeuwigheid. …... Duizend jaar zijn in uw ogen als de dag van gisteren die voorbij is, niet meer dan een wake in de nacht."

"Al voordat U de bergen schiep, was U God. Voordat U de aarde schiep, was U God. Vanuit de eeuwigheid van oudsher tot in de eeuwigheid in de verre toekomst, bent U God." …… "Duizend jaar betekenen niets voor U, zij zijn als een ademtocht voor ons mensen, voor U als een oogwenk."

 

Overdenking van vandaag:

Zoveel dingen in ons leven zijn onzeker. Dit ene is echter zeker: ongeacht waar, wanneer, of voor hoe lang, God zal er zijn en met ons zijn en voor ons.

 

Gebed:

Eeuwige Vader, ik vind veel comfort wetende dat ik niet op een plaats of tijd kan zijn waar u niet bent. Geef mij moed door uw Geest, dat ik moediger ben, door uw macht en aanwezigheid om het evangelie van Jezus te delen. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

6 juni 2026 Efeziërs 3:17-19
5 juni 2026 1 Thessalonicensen 5:11
4 juni 2026 1 Kronieken 29:11
3 juni 2026 Spreuken 15:1
2 juni 2026 Hebrëen 9:28
1 juni 2026 Openbaring 21:2-4
31 mei 2026 1 Thessalonicensen 4:16-17
 

Home