Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 13 juni 2026

 

Lukas 11:13

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Indien dan gij, die boos zijt, weet uw kinderen goede gaven te geven, hoeveel te meer zal de hemelse Vader den Heiligen Geest geven dengenen, die Hem bidden?" (Lu 11:13 STV)

"Ondanks jullie slechtheid weten jullie je kinderen dus goede dingen te geven. Hoeveel meer zal dan de Vader in de hemel de heilige Geest geven aan wie hem erom vragen!'"

"Indien dan gij, hoewel gij slecht zijt, goede gaven weet te geven aan uw kinderen, hoeveel te meer zal uw Vader uit de hemel de Heilige Geest geven aan hen, die Hem daarom bidden?"

"Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal de Vader in de hemel dan niet de heilige Geest geven aan wie hem erom vragen.'"

"Dus, al ben je slecht, je geeft je kinderen toch wat zij nodig hebben. Hoeveel te meer zal je hemelse Vader de Heilige Geest geven aan wie Hem daarom vragen?"

 

Overdenking van vandaag:

Denk aan alle grote geschenken die je hebt gekregen. Naast Jezus, die als genadig offer van God voor onze verlossing is, is het grootste geschenk dat wij kunnen ontvangen Gods blijvende aanwezigheid in de Heilige Geest! Hij is van ons, als wij het vragen. In feite, wanneer we God voor iets vragen, is de Geest al in aanwezigheid van God om voor ons te pleiten!

 

Gebed:

Abba Vader, door de kostbare Heilige Geest kom ik voor u om uw kracht te vinden voor mij, voor mijn familie en voor onze gemeente door de kracht van uw Heilige Geest. Ik bid dat vernieuwing door ons land en onze wereld heen raast, geleid door de Geest van genade, macht en liefde. In de naam van Jezus, de gever van dit grootse geschenk, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 juni 2026 Psalm 19:1-2
11 juni 2026 Psalm 46:10
10 juni 2026 Kolossensen 3:13
9 juni 2026 MatthŽus 7:13-14
8 juni 2026 Habakuk 3:19
7 juni 2026 Psalm 90:2 en 4
6 juni 2026 EfeziŽrs 3:17-19
 

Home