Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 4 juni 2026

 

1 Kronieken 29:11

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Uw, o HEERE, is de grootheid, en de macht, en de heerlijkheid, en de overwinning, en de majesteit; want alles, wat in den hemel en op aarde is, [is] [Uw]: Uw, o HEERE, is het Koninkrijk, en Gij hebt U verhoogd tot een Hoofd boven alles." (1Kr 29:11 STV)

"Want u bent groots en machtig, vol heerlijkheid, pracht en majesteit. Alles in de hemel en op de aarde is van u, u bezit de opperheerschappij."

"Van U, o HERE, is de grootheid en de kracht, de heerlijkheid, de roem en de majesteit, ja, alles wat in de hemel en op de aarde is; van U is de heerschappij, o HERE, en Gij zijt als hoofd boven alles verheven."

"U, HEER, bent groots en machtig, vol luister, roem en majesteit. Alles in de hemel en op aarde behoort u toe, HEER, u bezit het koningschap en de heerschappij."

"Van U is al de macht, de glorie, de overwinning en de majesteit. Alles in de hemel en op aarde is van U, HERE. En dit is Uw koninkrijk. Wij vereren U als Degene Die alles in handen heeft."

 

Overdenking van vandaag:

Met lofprijzing kunnen we ons rechtstreeks tot God richten om hem te laten weten dat we hem erkennen voor wie hij is, wat hij heeft gedaan en wat hij doet. Maar meer dan God laten weten van zijn grootheid; lof is vreugde hebben voor hem in zijn grootheid en erkenning van het feit dat niet alleen zijn genade niet te vergelijken is, zijn majesteit en macht en heiligheid en trouw en gerechtigheid en barmhartigheid en liefde en vergeving en rechtvaardigheid en ... zijn allemaal niet te vergelijken. God is God en lof is dankbare viering dat hij God is, en nog belangrijker, dat hij onze God is.

 

Gebed:

Grote en Barmhartige God, onvergelijkbaar: u bent echt mijn beste woorden en beste ideeŽn en beste gedachten waard. Ik aanbid en onderwerp me niet alleen aan u, maar ik heb vreugde dat u bent wie u bent, ik vier wat u hebt gedaan, en ik verlang naar wat u nog gaat doen. U bent prachtig, mijn Vader en mijn God. Door Jezus, en dankzij zijn weergaloze liefde, prijs ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 juni 2026 Spreuken 15:1
2 juni 2026 HebrŽen 9:28
1 juni 2026 Openbaring 21:2-4
31 mei 2026 1 Thessalonicensen 4:16-17
30 mei 2026 Psalm 56:4
29 mei 2026 Psalm 103:17-18
28 mei 2026 Romeinen 12:15
 

Home