Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 26 mei 2026

 

Johannes 3:17

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want God heeft Zijn Zoon niet gezonden in de wereld, opdat Hij de wereld veroordelen zou, maar opdat de wereld door Hem zou behouden worden." (Joh 3:17 STV)

"Want God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gezonden om de wereld te oordelen maar om de wereld door hem te redden."

"Want God heeft zijn Zoon niet in de wereld gezonden, opdat Hij de wereld veroordele, maar opdat de wereld door Hem behouden worde."

"God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door hem te redden."

"God heeft Zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om de wereld te veroordelen, maar om haar van de ondergang te redden."

 

Overdenking van vandaag:

Hoe zie jij God? Is hij iemand die op zoek is naar een manier om je te veroordelen? Is hij een niet begrijpende oude man die niet echt weet hoe het is in onze moderne wereld? Is hij te heilig om zichzelf te bevuilen met de zorgen van de gewone stervelingen en heeft hij het aan ons gelaten om alles voor onszelf uit te werken? Nee. NEE. NEE!  

God heeft ervoor gekozen om in onze wereld te komen en het te ervaren vanuit de kant van de sterfte. God heeft gekozen om in onze wereld te komen, niet om het of ons te veroordelen, maar om het vrij te kopen en een ieder van ons. Jezus is de grote herinnering dat God verlangt ons te redden, niet ons te veroordelen. Dank God voor God! Dank God voor Jezus die God met ons was en is.

 

Gebed:

Heilig en Hemelse God, dank u dat u leeft met diegenen van ons die berouwvol en schuldbewust zijn en die uitkijken naar uw aanwezigheid. U weet dat we slechts stoffelijk zijn, maar u hebt ons lief. U weet dat we gebrekkig zijn, maar u verloste ons. U weet dat wij niet perfect zijn, maar stuurde Jezus als het perfecte offer om ons te redden. Dank u. Door mijn Heiland geef ik mijn oprechte dank en lof. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

25 mei 2026 Jakobus 1:19
24 mei 2026 Romeinen 12:10
23 mei 2026 Romeinen 15:2
22 mei 2026 Galaten 5:13
21 mei 2026 1 Korinthiėrs 1:10
20 mei 2026 Romeinen 15:5-6
19 mei 2026 Jakobus 3:17-18
 

Home