Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 22 mei 2026

 

Galaten 5:13

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want gij zijt tot vrijheid geroepen, broeders, alleenlijk [gebruikt] de vrijheid niet tot een oorzaak voor het vlees; maar dient elkander door de liefde." (Ga 5:13 STV)

"U bent geroepen om vrij te zijn, broeders en zusters. Maar gebruik die vrijheid niet als voorwendsel voor zelfzucht. Nee, wees elkaar juist dienstbaar in een geest van liefde."

"Want gij zijt geroepen, broeders, om vrij te zijn; [gebruikt] echter die vrijheid niet als een aanleiding voor het vlees, maar dient elkander door de liefde."

"Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde,"

"Broeders, God heeft u niet de vrijheid gegeven om te misbruiken en uw eigen zin te doen, maar om elkaar te dienen in een geest van liefde."

 

Overdenking van vandaag:

Vrijheid is een prachtig geschenk wanneer het wordt behandeld met verantwoordelijkheid. Niet onder de wet zijn is zo'n aangename genade, maar we willen deze bevalligheid aan elkaar doorgeven door dienen, vriendelijkheid en zorg.

 

Gebed:

Grote God van verlossing, dank u voor de redding van IsraŽl uit de greep van de Farao, David van het zwaard van Goliath en Daniel van de leeuwen. Maar, Grote Verlosser, dank u het meest van al voor de triomf van Jezus over de zonde op Golgotha en zijn overwinning over de dood in het lege graf. Ik verlang ernaar u te zien en dank u voor mijn vrijheid. Leid mij tot die dag als ik dit geschenk van bevrijding gebruik om uw kinderen te dienen en voor u leef. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

21 mei 2026 1 KorinthiŽrs 1:10
20 mei 2026 Romeinen 15:5-6
19 mei 2026 Jakobus 3:17-18
18 mei 2026 HebrŽen 6:10
17 mei 2026 Romeinen 11:33
16 mei 2026 Zefanja 3:17
15 mei 2026 Prediker 11:5
 

Home