Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 19 mei 2026

 

Jakobus 3:17-18

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar de wijsheid, die van boven is, die is ten eerste zuiver, daarna vreedzaam, bescheiden, gezeggelijk, vol van barmhartigheid en van goede vruchten, niet partijdig oordelende, en ongeveinsd. En de vrucht der rechtvaardigheid wordt in vrede gezaaid voor degenen, die vrede maken." (Jak 3:17-18 STV)

"Maar de wijsheid die van boven komt, is vˇˇr alles zuiver, maar ook vredelievend, vriendelijk en redelijk. Ze is vol medelijden en rijk aan goede vruchten, onpartijdig en oprecht. Gerechtigheid groeit waar vrede is, en wie vrede zaait, zal gerechtigheid oogsten."

"Maar de wijsheid van boven is vooreerst rein, vervolgens vreedzaam, vriendelijk, gezeggelijk, vol van ontferming en goede vruchten, onpartijdig en ongeveinsd. Maar gerechtigheid is een vrucht, die in vrede wordt gezaaid voor hen, die vrede stichten."

"De wijsheid van boven daarentegen is vˇˇr alles zuiver, en verder vredelievend, mild en meegaand; ze is rijk aan ontferming en brengt niets dan goede vruchten voort, ze is onpartijdig en oprecht. Waar in vrede wordt gezaaid, brengt gerechtigheid haar vruchten voort voor hen die vrede stichten."

"Maar de wijsheid die van God komt, is bovenal zuiver. Zij is ook vreedzaam, vriendelijk en beleefd; zij is bereid te praten en anderen gelijk te geven; zij leeft intens met anderen mee en doet veel goed; zij spreekt rechtuit en is zeker en oprecht. Vredestichters zaaien vrede en zij oogsten goedheid en rechtvaardigheid."

 

Overdenking van vandaag:

Nu weet ik waarom gerechtigheid zo moeilijk te vinden is: er zijn niet veel zaaiers! Hemelse wijsheid is vol offer-gevende aardse daden. Dit is een krachtige herinnering voor mij: wijsheid is niet wat je weet maar wat je zaait!

 

Gebed:

Heilige en Wijze Vader, dank u voor het tonen van zuiverheid, vrede stichten, goedertierenheid, onderworpenheid, barmhartigheid, goede vruchten, onpartijdig zijn en oprechtheid in Jezus. Ik vraag voor de kracht en de moed om deze kwaliteiten deze week te tonen wanneer ik probeer te leven zoals hij. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

18 mei 2026 HebrŰen 6:10
17 mei 2026 Romeinen 11:33
16 mei 2026 Zefanja 3:17
15 mei 2026 Prediker 11:5
14 mei 2026 Psalm 139:13-14
13 mei 2026 Spreuken 31:30
12 mei 2026 Spreuken 31:10 27-28
 

Home