Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 18 maart 2024

 

2 Korinthiėrs 3:18

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En wij allen, met ongedekten aangezichte de heerlijkheid des Heeren [als] in een spiegel aanschouwende, worden [naar] hetzelfde beeld in gedaante veranderd, van heerlijkheid tot heerlijkheid, als van des Heeren Geest." (2Co 3:18 STV)

"Wij allen weerspiegelen de heerlijkheid van de Heer omdat ons gezicht ongesluierd is; we worden omgevormd naar datzelfde beeld en komen tot steeds grotere heerlijkheid, tot een heerlijkheid zoals die afstraalt van de Heer die de Geest is."

"En wij allen, die met een aangezicht, waarop geen bedekking meer is, de heerlijkheid des Heren weerspiegelen, veranderen naar hetzelfde beeld van heerlijkheid tot heerlijkheid, immers door de Here, die Geest is."

"Wij allen die met onbedekt gezicht de luister van de Heer aanschouwen, zullen meer en meer door de Geest van de Heer naar de luister van dat beeld worden veranderd."

"Wij, gelovigen, hebben geen sluier over ons gezicht. Wij zijn net spiegels, die het schitterende licht van de Here weerspiegelen. Terwijl Zijn Geest in ons werkt, gaan wij steeds meer op Hem lijken."

 

Overdenking van vandaag:

"Veranderd...met eeuwig groeiende glorie." Met andere woorden; het is een doorlopend proces, met de voortdurende hulp van de Geest, gaan we ons doel bereiken - om te zijn als Jezus. Het belangrijkste is om niet op te geven tijdens onze reis. Laat ons steeds naar Jezus kijken en erop blijven vertrouwen dat de Heilige Geest in ons werkt om Gods werk te doen, om ons elke dag meer en meer op Jezus laten lijken.

 

Gebed:

Vader, vergeef me voor de keren dat ik tevreden was met mijn geloof en mijn focus op Jezus verloor. Zegen mij alstublieft terwijl ik probeer meer toegewijd te zijn aan mijn plannen, met name mijn geestelijke volwassenheid. Maak me alstublieft elke dag meer als Jezus. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

17 maart 2024 Filippensen 3:17
16 maart 2024 Johannes 3:16-17
15 maart 2024 Genesis 3:15
14 maart 2024 Markus 3:14
13 maart 2024 Galaten 3:13
12 maart 2024 Kolossensen 3:12
11 maart 2024 1 Korinthiėrs 3:11
 

Home