Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 9 mei 2026

 

Romeinen 8:1-2

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Zo is er dan nu geen verdoemenis voor degenen, die in Christus Jezus zijn, die niet naar het vlees wandelen, maar naar den Geest. Want de wet des Geestes des levens in Christus Jezus heeft mij vrijgemaakt van de wet der zonde en des doods." (Ro 8:1-2 STV)

"Maar nu is het anders: wie één zijn met Christus Jezus, worden niet meer veroordeeld. Want de wet van de Geest, die het leven brengt door de eenheid met Christus Jezus, heeft u bevrijd van de wet die zonde en dood brengt."

"Zo is er dan nu geen veroordeling voor hen, die in Christus Jezus zijn. Want de wet van de Geest des levens heeft u in Christus Jezus vrijgemaakt, van de wet der zonde en des doods."

"Dus wie in Christus Jezus zijn, worden niet meer veroordeeld. De wet van de Geest die in Christus Jezus leven brengt, heeft u bevrijd van de wet van de zonde en de dood."

"Het is duidelijk dat mensen die van Christus Jezus zijn, niet veroordeeld zullen worden. Doordat u met Christus Jezus verbonden bent, geldt voor u de nieuwe wet: De wet van de Geest, de wet van het leven. U bent losgemaakt uit de wurgende greep van de zonde en bevrijd uit de macht van de dood."

 

Overdenking van vandaag:

"Eindelijk vrij! Eindelijk vrij! Dank aan de almachtige Heer, we zijn eindelijk vrij!" Een christen worden betekent dat we bevrijd zijn om de wet van zonde en dood te houden. We hebben nu God die in ons leeft door de Heilige Geest. De Geest helpt ons om Gods wil te kennen en het vervolgens te leven. Door de kracht van de Geest kunnen we doen wat de wet niet zou kunnen doen met ons: leven volgens Gods normen van gerechtigheid. We zijn bevrijd om te zijn zoals God en om met God te zijn, vrij van de verlammende kracht van wet, zonde en dood.

 

Gebed:

Genadig vader, ik dank u voor alles wat u aan mij gaf. Vandaag wil ik u vooral bedanken dat u mij bevrijd hebt van de wet en dat u mij de vrijheid gaf door uw Geest. Vul me en geef me vandaag vrijheid door uw Geest terwijl ik vandaag mijn leven toewijd om voor u te leven. In de naam en door de autoriteit van Jezus mijn Heer, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

8 mei 2026 Kolossensen 4:5-6
7 mei 2026 1 Thessalonicensen 5:16-18
6 mei 2026 Jakobus 5:16
5 mei 2026 Filippensen 4:6-7
4 mei 2026 2 Kronieken 7:14
3 mei 2026 Romeinen 12:12
2 mei 2026 1 Johannes 5:14-15
 

Home