Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 7 mei 2026

 

1 Thessalonicensen 5:16-18

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Verblijdt u te allen tijd. Bidt zonder ophouden. Dankt [God] in alles; want dit is de wil van God in Christus Jezus over u." (1Th 5:16-18 STV)

"Wees altijd blij. Bid zonder ophouden. Wees onder alle omstandigheden dankbaar; dat wil God van u in Christus Jezus."

"Verblijdt u te allen tijde, bidt zonder ophouden, dankt onder alles, want dat is de wil Gods in Christus Jezus ten opzichte van u."

"Wees altijd verheugd, bid onophoudelijk, dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt."

"Wees ook altijd blij. Bid onophoudelijk. Wat er ook gebeurt, dank altijd God, want Hij wil dat u als christenen zo leeft."

 

Overdenking van vandaag:

Waar gaat jouw hart naar uit? Dat is waar deze verzen allemaal over gaan. Het gaat over waar we met ons hart de meeste tijd aan besteden. Is er een constant besef in jouw leven dat God aanwezig is? Is hij de onzichtbare maar altijd aanwezige metgezel in al jouw ups en downs? Of is God hier wanneer het handig is en uit beeld wanneer we met dingen bezig zijn of als we het gevoel hebben dat alles gaat goed?  

Vreugde komt voort uit de wetenschap dat we nooit alleen zijn. Gebed is het voortdurend gesprek dat we hebben, geest tot Geest, kind tot Vader, mens met God. Dankzegging en vreugde herinneren ons er aan dat we gezegend zijn, ongeacht wat de omstandigheden zijn.

 

Gebed:

Edele en Rechtvaardige Vader, ik dank u dat u er bent, altijd. Geef me een diepere waardering en een meer diepgaande kennis van uw aanwezigheid vandaag. Mag mijn leven de vreugde reflecteren die u mij gegeven hebt door me te redden door uw genade. En mag mijn hart altijd bij u thuis zijn. In de naam van Jezus mijn redder en vriend bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

6 mei 2026 Jakobus 5:16
5 mei 2026 Filippensen 4:6-7
4 mei 2026 2 Kronieken 7:14
3 mei 2026 Romeinen 12:12
2 mei 2026 1 Johannes 5:14-15
1 mei 2026 Hebrëen 11:6
30 april 2026 Efeziërs 4:15
 

Home