Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 5 mei 2026

 

Filippensen 4:6-7

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Weest in geen ding bezorgd; maar laat uw begeerten in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God; En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw zinnen bewaren in Christus Jezus." (Flp 4:6-7 STV)

"Maak u geen zorgen, maar laat aan God in al uw bidden en smeken dankbaar weten wat uw wensen zijn. En God zal met zijn vrede die alle begrip te boven gaat, waken over uw hart en uw gedachten, in Christus Jezus."

"Weest in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en smeking met dankzegging bekend worden bij God. En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten behoeden in Christus Jezus."

"Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren."

"Maak u nergens zorgen over, maar bid voor alles. Vertel God al uw problemen en verlangens en vergeet vooral niet Hem te danken voor alles wat Hij doet. Dan zult u de vrede van God ervaren, een vrede die ons menselijk besef te boven gaat en die de wacht houdt over uw hart en gedachten, omdat u in Christus Jezus bent."

 

Overdenking van vandaag:

God wil onze gebeden horen. Maar om te voorkomen dat ze zelfgericht worden, wil God dat wij altijd onthouden om te danken. Het is zo makkelijk voor ons om het gebed te veranderen in een verzoeklijst. Wij zijn degenen die kansarm achterblijven wanneer dankzegging en lof uit onze gebeden geroofd worden. Zonder lof wordt hart dof omdat alles waar we over denken problemen zijn en gebed wordt een verlanglijstje.

 

Gebed:

Genadige God, ik heb enorm veel redenen om u te loven. In de visie van beproeving en ontbering heb ik uw belofte om mijn hoop op te wekken. Op het moment van overwinning heb ik u om te danken voor mijn capaciteiten. Tijdens verveling door routine, heb ik veel plezier in uw verrassingen. Dank u God dat u zo groot bent en toch zo liefdevol. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 mei 2026 2 Kronieken 7:14
3 mei 2026 Romeinen 12:12
2 mei 2026 1 Johannes 5:14-15
1 mei 2026 HebrŽen 11:6
30 april 2026 EfeziŽrs 4:15
29 april 2026 Job 19:25
28 april 2026 Filippensen 2:5-8
 

Home