Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 2 mei 2026

 

1 Johannes 5:14-15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En dit is de vrijmoedigheid, die wij tot Hem hebben, dat zo wij iets bidden naar Zijn wil, Hij ons verhoort. En indien wij weten, dat Hij ons verhoort, wat wij ook bidden, zo weten wij, dat wij de beden verkrijgen, die wij van Hem gebeden hebben." (1Jo 5:14-15 STV)

"Wij kunnen ons vol vertrouwen tot God wenden, in de zekerheid dat hij ons verhoort als we maar vragen wat in overeenstemming is met zijn wil. We weten dat hij ons hoort als we hem om iets vragen; dan weten we ook, dat we al hebben wat we hem in onze gebeden hebben gevraagd."

"En dit is de vrijmoedigheid, die wij tegenover Hem hebben, dat Hij, indien wij iets bidden naar zijn wil, ons verhoort. En indien wij weten, dat Hij ons verhoort, wat wij ook bidden, weten wij, dat wij de beden verkregen hebben, die wij van Hem hebben gebeden."

"Wij kunnen ons vol vertrouwen tot God wenden, in de zekerheid dat hij naar ons luistert als we hem iets vragen dat in overeenstemming is met zijn wil. En omdat we weten dat hij naar ons luistert, wat we hem ook vragen, weten we ook dat we alles al hebben gekregen wat we hem gevraagd hebben."

"Wij weten dat Hij naar ons luistert als wij Hem iets vragen wat met Zijn wil overeenstemt. En als wij weten dat Hij naar ons luistert, mogen wij er ook zeker van zijn dat Hij ons geeft wat wij Hem vragen."

 

Overdenking van vandaag:

In vertrouwen voor God staan. Het is een soort tegenstelling als je er diep over nadenkt. Maar door de aanwezigheid van Jezus aan de rechterhand van de Vader en de bemiddeling van de Heilige Geest, kunnen we vertrouwen hebben en moedig voor de Schepper van het heelal komen en weten dat hij ons niet alleen hoort, maar ook voor ons zorgt. Wauw, wat een aanwezigheid! Oh, en een laatste ding, hij HANDELT ook in reactie op wat we vragen.

 

Gebed:

Abba Vader, voor de genade van uw luisterend oor dank ik u meer dan woorden kunnen zeggen. Door de autoriteit van Jezus mijn broer en door de genade van uw bemiddelende Heilige Geest, geef ik u deze dag mijn dank en liefde. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

1 mei 2026 HebrŽen 11:6
30 april 2026 EfeziŽrs 4:15
29 april 2026 Job 19:25
28 april 2026 Filippensen 2:5-8
27 april 2026 Lukas 19:10
26 april 2026 HebrŽen 7:25
25 april 2026 Kolossensen 1:27-28
 

Home