Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 1 mei 2026

 

HebrŽen 11:6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar zonder geloof is het onmogelijk [Gode] te behagen. Want die tot God komt, moet geloven, dat Hij is, en een Beloner is dergenen, die Hem zoeken." (Heb 11:6 STV)

"En zonder geloof is dat onmogelijk. Wie God wil naderen moet geloven dat hij bestaat en dat hij beloont wie hem zoeken."

"maar zonder geloof is het onmogelijk [Hem] welgevallig te zijn. Want wie tot God komt, moet geloven, dat Hij bestaat en een beloner is voor wie Hem ernstig zoeken."

"Zonder geloof is het onmogelijk God vreugde te geven; wie hem wil naderen moet immers geloven dat hij bestaat, en wie hem zoekt zal door hem worden beloond."

"Maar als iemand niet gelooft, kan God niet tevreden over hem zijn. Wie tot God komt, moet geloven dat Hij bestaat en beloont wie Hem zoeken."

 

Overdenking van vandaag:

Ik geloof! Ik geloof dat God mij niet alleen kent, maar om me geeft. Ik geloof dat God niet alleen het universum gecreŽerd heeft, maar dat hij het aantal haren op mijn hoofd weet. Ik geloof dat God niet alleen zijn zoon gezonden heeft om de wereld te redden, maar dat hij hem terugstuurt om me thuis te brengen. Sterker nog, ik geloof dat God blij is met mijn geloof.

 

Gebed:

Almachtige, meest heilige Heer, ik dank u voor uw standvastige liefde en blijvende trouw. Ik dank u voor uw genade en barmhartigheid. Ik dank u voor uw macht en kracht. Ik dank u voor uw ontzagwekkende heiligheid. Ik dank u ... dat u u bent, en kiest om uzelf te laten zien aan stervelingen zoals ik. Door Jezus, uw laatste woord, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

30 april 2026 EfeziŽrs 4:15
29 april 2026 Job 19:25
28 april 2026 Filippensen 2:5-8
27 april 2026 Lukas 19:10
26 april 2026 HebrŽen 7:25
25 april 2026 Kolossensen 1:27-28
24 april 2026 1 Petrus 1:18-19
 

Home