Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 14 maart 2024

 

Markus 3:14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En Hij stelde er twaalf, opdat zij met Hem zouden zijn, en opdat Hij dezelve zou uitzenden om te prediken;" (Mr 3:14 STV)

"Twaalf waren het er, die hij aanstelde en die hij ook apostelen noemde. Zij zouden hem vergezellen. Hen zou hij eropuit sturen om het goede nieuws bekend te maken,"

"En Hij stelde er twaalf aan, opdat zij met Hem zouden zijn en opdat Hij hen zou uitzenden om te prediken,"

"Hij stelde twaalf van hen aan als apostel; ze moesten hem vergezellen, en hij wilde hen ook uitzenden om het goede nieuws bekend te maken."

"Samen trokken ze de bergen in. Hij wees er twaalf aan als Zijn vaste discipelen. Die zou Hij erop uitsturen om de mensen Gods plan bekend te maken."

 

Overdenking van vandaag:

Hoewel er vele intrigerende en fascinerende gedachten in deze korte zin staan, is die ene zin die mijn hart raakt deze: "... ze zouden met hem zijn/ hem vergezellen ..." Dit doet me denken aan die geweldige passage in Handelingen 4:13: "zij erkenden dat zij met Jezus waren geweest."  

Nu weet ik dat wij niet "met" Jezus kunnen zijn op dezelfde wijze zoals de 12 apostelen waren. Maar we hebben de vier evangeliŽn die zijn verhaal vertellen. Wanneer was de laatste keer dat je ging zitten en dat je een evangelie in ťťn keer las? Wanneer was de laatste keer dat je een evangelie las en Jezus vroeg om zichzelf en zijn wil aan je bekend te maken? Waarom besteed je niet enige tijd met Jezus deze week!

 

Gebed:

Heilige Vader, dank u voor de geschriften. Dank u vooral voor de evangeliŽn die het verhaal van uw Zoon vertellen. Vergeef me alstublieft dat ik niet meer tijd besteed om hem beter te kennen. Als ik mezelf opnieuw beloof om uw Zoon te zoeken, zegen mij alstublieft met een echt gevoel van zijn aanwezigheid en een betere kennis van zijn wil. In Jezus' heilige naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

13 maart 2024 Galaten 3:13
12 maart 2024 Kolossensen 3:12
11 maart 2024 1 KorinthiŽrs 3:11
10 maart 2024 Galaten 3:10-11
9 maart 2024 Romeinen 3:9-10
8 maart 2024 Psalm 3:8
7 maart 2024 Filippensen 3:7-8
 

Home