Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 24 april 2026

 

1 Petrus 1:18-19

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Wetende dat gij niet door vergankelijke dingen, zilver of goud, verlost zijt uit uw ijdele wandeling, die [u] van de vaderen overgeleverd [is]; Maar door het dierbaar bloed van Christus, als van een onbestraffelijk en onbevlekt Lam;" (1Pe 1:18-19 STV)

"U weet het: uit dit zinloze bestaan, dat u van uw voorouders hebt gekregen, bent u niet vrijgekocht met iets dat vergaat, met zilver of goud, maar met het kostbare bloed van Christus, het Lam zonder smet of gebrek."

"wetende, dat gij niet met vergankelijke dingen, zilver of goud, zijt vrijgekocht van uw ijdele wandel, die [u] van de vaderen overgeleverd is, maar met het kostbare bloed van Christus, als van een onberispelijk en vlekkeloos lam."

"U weet immers dat u niet met zoiets vergankelijks als zilver of goud bent vrijgekocht uit het zinloze leven dat u van uw voorouders had geŽrfd, maar met kostbaar bloed, van een lam zonder smet of gebrek, van Christus."

"U weet toch wat een geweldige losprijs God heeft betaald om u vrij te kopen van het lege bestaan dat u, net als uw voorouders, leidde. U bent niet vrijgekocht met iets wat vergaat, zoals zilver en goud, maar met het kostbare bloed van een volmaakt en vlekkeloos lam: Het bloed van Christus."

 

Overdenking van vandaag:

Als de waarde wordt bepaald door de prijs, zijn we ongelooflijk waardevol. God nam de meest kostbare schat van de hemel om ons uit de zonde en dood te kopen en neemt ons in zijn familie op. Zilver en goud verbleken in vergelijking met die waarde.

 

Gebed:

Heilige God, mag ik elke dag leven en meer bewust zijn van mijn onschatbare waarde voor u. Mogen mijn woorden, gedachten en handelingen doordrongen worden met uw gevoel van mijn waarde - niet op zo'n manier dat ik belangrijk lijk voor anderen, maar op zo'n manier dat ik kan leven in heiligheid en eer voor uw kostbare geschenk aan mij. Door hem bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

23 april 2026 Romeinen 14:11
22 april 2026 Romeinen 1:20
21 april 2026 Johannes 10:28-30
20 april 2026 1 KorinthiŽrs 15:55-57
19 april 2026 1 KorinthiŽrs 15:20-22
18 april 2026 Romeinen 10:9-10
17 april 2026 1 KorinthiŽrs 1:18
 

Home